Enlaces accesibilidad

El Tribunal Suprem s'oposa a la concessió dels indults als presos del 'procés'

Per
El Suprem, en contra d'indultar els presos del 'procés'

El Tribunal Suprem s'oposa a concedir l'indult als 12 líders independentistes catalans condemnats per sedició, malversació i desobediència pel "Procés". Segons l'informe de la Sala Penal, no hi ha raons de "justícia, equitat i utilitat pública per concedir aquesta mesura de gràcia".

El Suprem s'oposa a concedir l'indult als 12 líders independentistes | Gemma Guzman

Penes proporcionades i "cap indici de penediment"

Els magistrats consideren les penes imposades són proporcionals i destaquen que no hi ha "cap prova i indici de penediment". L'escrit considera que els arguments en què es basen les peticions d'indult "desenfoquen el sentit de l'indult perquè dibuixen una responsabilitat penal col·lectiva i a més pretenen que el govern corregeixi una sentència dictada pel Tribunal Suprem". L'informe és preceptiu, però no vinculant i ja l'han enviat al Ministeri de Justícia.

El Suprem, en contra d'indultar els presos del 'procés'

El Suprem, en contra d'indultar els presos del 'procés' RTVE

Lesmes: "Un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d'acceptar"

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha aprofitat un fòrum judicial organitzat pel Col·legi d'Advocats de Madrid per rebatre també les manifestacions de Pedro Sánchez durant la sessió de control al Congrés. El president del Govern ha reiterat que tindrà en compte els valors de la "concòrdia" i no els de la "revenja" a l'hora de resoldre aquesta qüestió. Segons Lesmes, "l'indult, en el context que s'està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat", ha dit, però "un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d'acceptar".

Lesmes: "Un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d'acceptar"

El president del CGPJ ha recordat que l'indult "és una prerrogativa del poder polític en gran mesura libèrrima" que és "controlable a nivell judicial, però de forma limitada".

Casado acusa Sánchez de "trair" la Constitució

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit al Congrés que adoptarà la decisió sobre es indults pensant en la "convivència" dels espanyols, perquè "la Constitució estableix que hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia". Ho ha fet en resposta al líder de l'oposició, Pablo Casado, que ha acusat el president del govern espanyol d'haver "traït la seva paraula, el codi ètic del PSOE, a dos informes de la Fiscalia, a la Constitució i a la igualtat dels espanyols". "El pagament que li demanen els independentistes serà la seva liquidació", ha advertit Casado.

Casado adverteix Sánchez que els indults "seran la seva liquidació"

El líder del PP ha retratat un Sánchez ostatge de les forces independentistes i ha advertit que la seva formació "recorrerà els indults al Tribunal Suprem i quan arribi al govern modificarà la llei d'indults per a delictes de sedició i rebel·lió i el Codi Penal per a referèndums il·legals".

La Constitució espanyola recull en el seu esperit tant el càstig i com la concòrdia, i hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia. El govern adoptarà la seva decisió en consciència

En la seva rèplica Sánchez ha recordat que els independentistes van celebrar l'1-O i van fer una declaració unilateral d'independència durant el mandat de Mariano Rajoy. I ha insistit en les crides a la reconcilició i la concòrdia.

Sánchez ha negat que la decisió la prengui per debilitat i ha assegurat que "seria la mateixa si el govern progressista tingués 350 escons". Serà una decisió "en favor de la convivència entre tots els espanyols", ha destacat.