Suu ens presenta 'Fauna o amor'
- La cantant ens descobreix el seu primer llibre de poesia, que busca apropar la lírica als més joves
- Suu assegura que es pren les xarxes socials de forma sana i que pot desconnectar quan vol
- Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4
Gemma Nierga conversa al Cafè d'idees amb la cantant Suu, que ens presenta el seu primer llibre de poesia i petits relats, Fauna o amor. Explica què podem trobar en aquest llibre sobre l'amor, on barreja català i castellà, i ens en llegeix un petit fragment. També ens parla del seu darrer tema amb Carlos Sadness, Barcelona Tropical, de la seva música, de les xarxes socials i de com viu la pandèmia personalment i professionalment.
Debut com a poetessa
Suu explica que fer cançons o poesia està molt a prop, i que va decidir acceptar l'encàrrec de fer de poesia amb aquest Fauna o amor, un llibre on s'expressa de forma "més intensa" que en els temes musicals, i amb el que cerca acostar la lírica als joves, "que el jovent perdi la por a la poesia". Reconeix que no s'adonava que estava fent poesia fins que li van proposar, però que sempre li ha agradat escriure i ara ho ha pogut plasmar en aquest primer llibre de poesia i relats.
Barcelona Tropical
El darrer hit que ha publicat la cantant és Barcelona Tropical, que ha fet amb l'artista barceloní Carlos Sadness. Es tracta d'un tema que emana a l'estiu: "Tinc ganes que arribi, que ens traguem la mascareta i que ens deixin fer concerts", explica la cantant en la conversa. També diu que l'estiu passat es va adonar que Barcelona té una platja meravellosa que s'ha d'aprofitar.
Tant de bo, la més radiada
Tant de bo va ser la cançó en català més radiada del 2020, segons l'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT). "Necessitava explicar a aquesta persona que l'estimava moltíssim i li vaig escriure una cançó", explica la cantant sobre aquest tema que parla sobre un amor no correspost. Reconeix que cadascú l'ha interpretat a la seva manera, "totalment diferent" a la història que narra.
Música i pandèmia
"Es nota moltíssim que la gent té ganes de tornar als concerts i aixecar-se de la cadira", reconeix Suu, que ha pogut fer diversos concerts enmig de la pandèmia, plens de mesures sanitàries. L'artista catalana reconeix que és estrany veure només els ulls del públic, però que acabes llegint altres coses del moviment del seu cos, i que està tenint molt bona rebuda.
D'altra banda, considera que està bé assenyalar a qui fa les coses malament, però que no tots els joves s'han de posar en el mateix sac en relació amb el compliment de les mesures contra el coronavirus. "Els joves no som només unes cabres boges" explica Suu, assegurant que si té el cap ben posat és gràcies als seus pares, a qui també deu la seva afició per la música.
Les xarxes, de manera sana
La cantant recorda que als 14 anys va començar a les xarxes socials a través de Facebook, i que fou a ser a través d'Instagram on va agafar un perfil més professional i seriós, enfocat a la música i a crear contingut. Reconeix que és la seva xarxa preferida, per bé que també li agrada molt Twitter. I assegura que es pren les xarxes de manera molt sana, i pot desconnectar sempre que vol: "No em forco a publicar cada dia. Ho has de fer quan et vingui de gust, sense oblidar que forma part de la feina".