Enlaces accesibilidad
Vacunació

El 87% dels essencials menors de 60 anys opta per AstraZeneca

  • Malgrat la decisió del Govern d'utilitzar preferentment Pfizer, la majoria està triant AstraZeneca
  • El Camp Nou es converteix en un nou punt per rebre la vacuna amb una capacitat de 2.500 persones a la setmana
  • El centre obert Arrels acollirà a partir de dijous vinent la vacunació de persones sense llar

Per
La majoria de vacunats està triant AstraZeneca

El 87% de les 4.603 persones pertanyents als col·lectius essencials que es van vacunar aquest dijous van optar per AstraZeneca, segons ha informat el Departament de Salut. En total, 4.006 van optar pel vaccí d'Oxford. Aquest dijous va arrencar la vacunació de la segona dosi per aquest col·lectiu i per defecte se'ls ha de posar Pfizer, tal i com va decidir el Consell Interterritorial. Tot i això, la persona pot demanar que se li posi AstraZeneca, després de presentar signat un consentiment informat.

Pfizer o AstraZeneca? Vacunació amb segones dosis | Núria Alcalà

El Ministeri de Sanitat va criticar aquest dijous les comunitats que recomanen AstraZeneca i va recordar que la tria de Pfizer es va acordar al Consell Interterritorial de Sanitat i, per tant, és de compliment obligat.

Pfizer o AstraZeneca?

Després que es detectessin casos rars de trombosi a causa del vaccí, el Ministeri de Sanitat va cancel·lar la immunització amb AstraZeneca per als menors de 60 anys quan moltes persones ja havien rebut la primera dosi. Després de dies de discussió i d’investigacions, el Govern espanyol va acordar amb les comunitats autònomes que els afectats poguessin escollir si vacunar-se amb Pfizer o, de nou, amb AstraZeneca. En aquest darrer cas, cal un consentiment informat signat.

Vacunació al Camp Nou

Per continuar amb la vacunació massiva de tota la població, s'ha habilitat el Camp Nou com a nou punt a Barcelona. L'estadi tindrà capacitat per immunitzar unes 2.500 persones a la setmana i estarà obert de dilluns a divendres fins a mitjans de juny.

Comença la vacunació al Camp Nou

Comença la vacunació al Camp Nou

Cita prèvia

Per poder vacunar-se, com a la resta d'espais habilitats per Salut, caldrà tenir cita. Les persones que s'hi acostin en cotxe podran accedir-hi per la porta 1, situat en l'avinguda de Joan XXIII, i aparcar a l'interior del recinte i les que ho facin a peu, s'hauran de dirigir directament a la porta 20 a través del carrer Elisabeth Eidenbenz. L'entitat habilitarà la sala Berlín per a subministrar les dosis.

La coordinació assistencial d'aquest punt de vacunació serà de l'Hospital Clínic, que aportarà el personal mèdic i d'infermeria, i també de l'atenció primària del CAP Sarrià, que col·laborarà amb professionals administratius per al registre i l'atenció als ciutadans.

Arrels acollirà a partir de dijous la vacunació de persones sense llar

La vacunació avança amb nous col·lectius, un d'ells són les persones sense llar. El centre obert de la Fundació Arrels acollirà a partir de dijous vinent la vacunació de persones que dormen al carrer, segons ha informat la mateixa organització i han confirmat fonts del Departament de Salut. Se'ls posaran vacunes de Janssen, d'una sola dosi. A més, es farà "sense importar l'edat ni la documentació", segons ha indicat Arrels. La Fundació ha celebrat aquesta notícia, reclamada des de feia temps.