Enlaces accesibilidad
Atemptats 17-A

Les víctimes mostren la seva decepció per la sentència

Per
Les víctimes del 17-A se senten menystingudes per la justícia

L' endemà de conèixer la condemna de l’Audiència Nacional dels tres acusats dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, l'impulsor de la Unitat d’Atenció i Valoració als Afectats per Terrorisme, Robert Manrique, ha dit al Cafè d’Idees de Radio 4 i La 2, que les víctimes estan decebudes perquè no se les ha reconegut.

Les seqüeles psicològiques de la tragèdia

Gairebé 4 anys després dels atemptats, algunes de les víctimes d’aquella tragèdia encara no gosa tornar a trepitjar les Rambles. La furgoneta dels terroristes li va passar a tocar, i va veure morir als seus braços una de les víctimes. A ella no la reconeixen com a tal tot i les seqüeles que encara arrossega.

Les víctimes, les grans oblidades

En la sentència, la Sala Penal de l’Audiència Nacional recrimina precisament als jutges que es van encarregar d’investigar els atemptats del 17-A, que “les víctimes hagin estat les grans oblidades durant la instrucció”. El Tribunal reivindica, en aquest sentit que mereixen el reconeixement, tan econòmicament com per “l’essencial dret a la memòria històrica”.

Coneix el contingut de la sentència del 17-A

El recorregut judicial segueix

Des Unitat d’Atenció i Valoració als Afectats per Terrorisme, ja han anunciat que recorreran la sentència perquè no es considera els tres condemnats com a responsables de les 16 morts i 140 ferits provocats pels atacs terroristes. Ara bé admet que les condemnes ajuden a alleugerir part del patiment causat perquè com a mínim saben qui ha estat.

Robert Manrique: "La sentència ajuda però no tancarà ferides ni farà oblidar"

Manrique també ha lamentat que els acusats només compliran 20 anys de presó tot i que la condemna sigui superior. Aquesta qüestió també serà un dels motius del recurs davant el Suprem.

La Fiscalia, satisfeta amb la sentència

El fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Jesús Alonso, ha mostrat satisfacció per la sentència perquè no tan sols acull tot el que ha mantingut el ministeri públic durant el procediment sinó que és "un reconeixement a les víctimes de l'atemptat".

Les víctimes del 17-A encara pateixen seqüeles de la tragedia

Les víctimes del 17-A encara pateixen seqüeles de la tragedia

Alonso ha interpretat que el fet que el tribunal reconegui que les víctimes són les grans oblidades "no és un esment al procediment" perquè segons diu les víctimes hi han pogut participar. Al seu parer, l'al·lusió es deu al fet que els autors materials dels atemptats no han pogut ser enjudiciats perquè van morir, i ha ressaltat que les víctimes "no són les grans oblidades, al contrari, se'ls reconeix el dret a la veritat".