Enlaces accesibilidad
Auditori de Barcelona

Debut d'Adrián Rincón, el primer director d'orquestra cec titulat d'Espanya

L'esdeveniment es va dur a terme dimecres 2 de juny a l'Auditori de Barcelona[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Per
Coneix al primer director d'orquestra cec titulat d'Espanya

Aquest dimecres Adrián Rincón ha complert un dels seus somnis. El primer director d'orquestra i cors cec titulat d'Espanya ha debutat a la batuta com a director d'una orquestra simfònic, de 43 músics, amb el recital de fi de grau de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La cita ha estat gratuïta aquest dimecres 2 de juny a les 20:45 h a l'Auditori de Barcelona, que té una capacitat per a més de 600 persones, on Rincón ha dirigit obres de compositors com Joaquim Serra, Dvorak o Stravinsky entre d'altres.

Nascut el 1996 a Salamanca, Adrián és també titulat en ensenyaments professionals de música

Nascut el 1996 a Salamanca, Adrián és també titulat en ensenyaments professionals de música

Pianista clàssic, nedador i músic interdisciplinari

Nascut el 1996 a Salamanca, Adrián és també titulat en ensenyaments professionals de música en l'especialitat de piano clàssic pel conservatori professional de música de Salamanca. També ha tingut temps per l'esport i la natació, una de les seves passions amb la que va aconseguir diverses medalles de bronze en campionats organitzats per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs. Rincón es considera un músic interdisciplinari, ja que des del 2011 comença a estudiar piano jazz i piano modern amb el pianista Chema Corvo i des del 2012 producció musical de forma autodidacta.

Primer director d'orquestra i cors cec titulat d'Espanya

Primer director d'orquestra i cors cec titulat d'Espanya

Alumne destacat

Rincón, és també afiliat a la ONCE, el seu mestre de música Isidre Vallès assegura que: "Rincón ha estat un alumne molt destacat per la seva dedicació i treball, demostrant la seva vàlua com a persona i com a músic, independentment de qualsevol qüestió relacionada amb la discapacitat visual". I afegeix: "és una satisfacció molt gran ser testimonis de que, a casa nostra i a l'Escola Superior de Música de Catalunya, Adrián ha estat capaç d'entomar aquest repte i dur-lo fins al final de forma exitosa, sempre amb una mirada inclusiva i normalitzadora".