Enlaces accesibilidad
Tràgic succés

Sabadell decreta tres dies de dol per la mort d'un noi de 15 anys a Miravet

  • El centre educatiu suspèn les classes aquest divendres i oferirà suport psicològic als companys de la víctima
  • Submarinistes dels bombers van trobar el cos a uns 250 metres del lloc on se l'havia vist l'últim cop

Per
Sabadell decreta tres dies de dol per la mort d'un noi de 15 anys

L'Ajuntament de Sabadell ha decretat tres dies de dol, el 4, 5 i 6 de juny, per la mort d'un estudiant de quinze anys mentre feia una activitat amb el seu centre educatiu a Miravet (Ribera d'Ebre), en aigües del riu Ebre. Mentre duri la situació de dol, les banderes de la ciutat onejaran a mig pal i no es faran actes oficials ni recepcions organitzades pel consistori.

Per la seva banda, el centre educatiu on estudiava la víctima també fa un dia de dol, durant el qual es mantindran les activitats mínimes programades de convocatòries extraordinàries d'exàmens de cicles formatius. Les classes ordinàries queden suspeses i els companys del noi rebran suport psicològic extern.

Excursió amb caiac

Submarinistes dels Bombers van localitzar cap a les cinc de la tarda d'aquest dijous el cadàver del noi de quinze anys i veí de Sabadell que havia desaparegut al migdia al riu Ebre després d'entrar a l'aigua per banyar-se. Els bombers es van encarregar d'extreure'l del fons del riu. Juntament amb diversos companys, alumnes de l'Institut Agustí Serra i Fontanet de Sabadell que participaven en una sortida a la Ribera d'Ebre, havia entrat a l'aigua sense armilla salvavides després de finalitzar una excursió amb caiacs pel riu. Cap a la una del migdia, un d'ells ha alertat que el jove s'havia submergit i no havia tornat a sortir.

Els Mossos es van fer càrrec del cos per efectuar les corresponents tasques de peritatge i identificació. La troballa va tenir lloc cinc minuts abans de les cinc de la tarda, pràcticament quatre hores després que s'iniciés la recerca. L'operatiu va mobilitzar dotacions de bombers –amb un helicòpter, unes sis embarcacions, GRAE subaquàtic, unitat canina, comandament-, tretze dels Mossos –també amb un altre helicòpter i submarinistes-, Guàrdia Civil, així com efectius del SEM i Creu Roja.

Segons ha apuntat l'alcalde de Miravet, Antoni Llambrich el lloc on ha desaparegut pot resultar perillós pels corrents i remolins que es generen pocs metres aigües avall, malgrat l'actual baix cabal de 155 metres per segon.