Enlaces accesibilidad
Oci nocturn

L'oci nocturn anuncia la seva reobertura a partir del 21 de juny

  • La Generalitat i FECASARM han acordat que es pugui obrir fins a les 3:30 h, en espera que el Procicat hi doni el vistiplau
  • Es permetrà un 50% d'aforament a l'interior i el 100% a l'exterior i la consumició s'haurà de fer assegut
  • El Govern flexibilitza altres mesures de contenció de la COVID-19 a partir de dilluns 14 de juny

Per
Catalunya reobrirà l'oci nocturn el 21 de juny

El sector de l'oci nocturn ha anunciat aquest divendres la seva reobertura a partir del 21 de juny, uns dies abans de la revetlla de Sant Joan. En un comunicat després de la reunió amb Salut, la patronal Fecasarm ha explicat que podran obrir fins a les 3.30 hores, amb mitja hora més per buidar les sales. El sector ha indicat que es permetrà l'ús de la pista de ball sense distància i només es podrà consumir mentre s'està assegut. Hi haurà un 50% d'aforament màxim a l'interior i un 100% a l'exterior.

Que estarà permès?

Segons el protocol que va aprovar Catalunya sobre la reobertura de discoteques, a les sales s’hi permetrà ballar; això sí, duent la mascareta ben posada i sense la possibilitat de consumir alhora. També hi haurà limitacions d’aforament al 50 % de la capacitat del local i al 100% a l'exterior i s’hauran de garantir altres mesures, com la desinfecció del local i la venda anticipada d’entrades.

Nova flexibilització de les mesures

A part d'aquest gran notícia, el Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, algunes mesures més que flexibilitzen les restriccions fixades en relació amb l'epidèmia de la COVID-19. Les mesures entraran en vigor el pròxim 14 de juny. Les mesures aprovades són les següents:

Gimnasos

Es substitueix la cita prèvia pel control d'accés i registre en la utilització d'equipaments esportius interiors. El sistema de la cita prèvia deixa de ser obligatori i pot substituir-se per un registre de persones que hi accedeixen, que permeti controlar l'aforament establert i la traçabilitat de contactes.

Graduacions

Es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l'alumnat no universitari amb mesures diferents segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors. Es recomana que tinguin lloc preferentment en espais exteriors, amb un màxim de 500 persones amb l'alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals.

En espais interiors, l'aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs) assegudes en grups de convivència separats per un seient buit. A més, es recomana que només hi participin els infants o joves del grup de convivència estable o bé, en espais ben ventilats, alumnat de diversos grups d'un mateix nivell acadèmic.

No s'hi permet el consum d'aliments i begudes. Els grups de convivència poden ser escolars (el grup d'infants que forma el grup educatiu durant el curs) i també els familiars d'aquells que conviuen sota el mateix sostre. Si hi participen les famílies, l'aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala. Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de 2,5 m².

Públic a les competicions professionals

Paral·lelament, el Procicat estableix l'assistència de públic a les competicions d'àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en les condicions que determina el Consell Superior d'Esports (CSD). La setmana passada, es va determinar que competicions de la Lliga de futbol professional i ACB de bàsquet ja no havien de fer-se sense públic, sinó que s'autoritzen a 1.500 persones per a futbol i 1.000 per a bàsquet.