Enlaces accesibilidad
Revetlla de Sant Joan

Així serà el dispositiu de seguretat per la nit de Sant Joan

  • L'Ajuntament de Barcelona recomana evitar les aglomeracions i els desplaçaments
  • La Guàrdia Urbana destinarà 150 agents al dispositiu de nit a la ciutat i reforçarà controls al barri de la Barceloneta
  • El cos de Bombers recorda evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals

Per
Dispositiu de seguretat per la nit de Sant Joan
Dispositiu de seguretat per la nit de Sant Joan

L'Ajuntament de Barcelona activarà un dispositiu específic per a la celebració de la revetlla de Sant Joan per tal de garantir que la celebració es dugui a terme d'una manera lúdica i festiva, però comptant amb les màximes garanties de seguretat.

El dispositiu suposa la coordinació de tots els serveis implicats en aquesta festivitat per donar resposta a les diferents necessitats que puguin sorgir durant la nit i que se centrarà, sobretot, en aquells espais que tenen un ús més intensiu i massiu com són les platges de la ciutat.

Recomanacions

Tot i la relaxació de les mesures sanitàries contra la covid-19, es recomana que la celebració sigui familiar, en grups reduïts i a prop de casa. L'Ajuntament de Barcelona recomana evitar les aglomeracions i els desplaçaments i complir amb totes les mesures de prevenció.

La Guàrdia Urbana impedirà travessar el barri de la Barceloneta

La Guàrdia Urbana impedirà arribar o sortir de la platja travessant el barri de la Barceloneta demà i només es podrà accedir sense vehicle privat pels extrems, amb controls d'aforament i sense alcohol ni equips de música.

Colau fa una crida a la responsabilitat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per Sant Joan i ha alertat que no permetran el "descontrol" a les platges. Segons han explicat els responsables del dispositiu específic muntat per la revetlla, la Guàrdia Urbana destinarà 150 agents al dispositiu de nit,  la majoria dels quals estaran a la zona de platges. A les platges també hi haurà el suport de 24 informadors de 20h a 3h.

Guàrdia Urbana i Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament

L'objectiu del dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona durant la nit de Sant Joan és garantir una revetlla segura, garantint el civisme, la convivència i el respecte del descans dels veïns i veïnes, així com el compliment de les mesures sanitàries marcades per les autoritats competents.

També es treballarà per evitar la venda no autoritzada d'aliments ni de begudes alcohòliques ni de qualsevol altra substància no permesa.

La Guàrdia Urbana mantindrà especial atenció en els indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris).

Aquesta nit de revetlla també s'establiran controls preventius d'alcoholèmia i drogues a tota la ciutat.

Bombers

Els efectius de Bombers de Barcelona també treballaran desplegats per tota la ciutat per tal d'atendre les possibles demandes que es puguin produir i augmentaran les seves dotacions d'extinció d'incendis.

Durant la nit, el Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, prestarà atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància en aquest àmbit de la ciutat fins ben entrada la nit. En aquest sentit, el cos de Bombers recorda el perill i la necessitat de col·laboració ciutadana per evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals de la ciutat i la prohibició de realitzar qualsevol activitat amb foc a menys de 500 metres de les zones boscoses de Collserola o Montjuïc.

Neteja

A primera hora del dia de Sant Joan es desplegaran més de 300 operaris de neteja amb l'objectiu de tenir les platges a punt per a l'ús dels banyistes.