Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Carlos Carrizosa: "Els indults no afavoriran la convivència"

  • Carlos Carrizosa, president de Ciutadans al Parlament, acusa Oriol Junqueras de "carregar-se" la convivència a Catalunya
  • Destaca que l'independentisme està guanyant "totes les metes volants" i que l'Estat cedeix sempre
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Carlos Carrizosa: "Els indults no afavoriran la convivència"

Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, s'ha mostrat convençut que els indults no afavoriran la convivència sinó que allargaran el conflicte. Ha destacat que l'acatament de les lleis és la clau per la vida social i que el seu partit impugnarà l'alliberament dels polítics presos.

L'independentisme guanya totes les etapes

El diputat de Ciutadans ha definit el camí de l'independentisme des del tripartit de Pasqual Maragall com "guanyador de totes les metes volants". Ha acusat Pedro Sánchez d'assumir el discurs del separatisme i l'ha acusat de "convalidar" el cop a la democràcia de l'any 2017. També ha vaticinat que "d'aquí a dos anys" dirà el contrari del que afirma ara.

L'ombra de Junqueras

Carlos Carrizosa ha posat en dubte la figura d'Oriol Junqueras com a element clau, segons s'ha filtrat del text del seu indult al diari El Español, per afavorir la convivència a Catalunya. Ha recordat que va ser un dels impulsors de la fallida declaració d'independència de 2017 i l'ha acusat directament de "carregar-se" la concòrdia entre catalans.

Mariano Rajoy i la seva "ajuda" a l'independentisme

El president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya ha responsabilitzat també Mariano Rajoy de donar ales a l'independentisme. Ha recordat que el Llibre Blanc del Procés, on s'estructurava el camí polític i judicial cap a la independència, es va publicar quan Artur Mas governava i Rajoy era president del Govern. Carrizosa ha criticat que no fes res per aturar el que era una estratègia pública i evident.

Kennedy, Alabama i els castellanoparlants

Carlos Carrizosa ha utilitzat un símil històric per explicar la seva visió del que passa a Catalunya. Ha recordat l'any 1963, quan el governador d'Alabama, George Wallace, es va plantar davant la porta de la universitat per no deixar entrar dos estudiants afroamericans. Kennedy va titllar l'acció d'il·legal i va mobilitzar la guàrdia nacional per fer complir la constitució federal. El dirigent de Ciutadans ha relacionat aquest acte amb l'assetjament que pateixen propietaris de negoci per no parlar o etiquetar els seus productes en català.