Enlaces accesibilidad
Restriccions

Catalunya imposa noves restriccions per lluitar contra la cinquena onada

El govern recomana tornar a portar la mascareta posada també en exteriors[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Per
Les discoteques tanquen de nou

Després de l'onada de contagis de gent jove a Catalunya, les discoteques abaixen la persiana de nou. A partir d'aquest divendres i durant 15 dies, només les sales que estiguin completament a l'aire lliure podran obrir però ho faran només fins a les 3 h.

Un dels motius pels quals s'ha pres aquesta dràstica decisió és que Salut ha detectat 31 brots en discoteques, amb 456 positius. En total, s'han identificat 456 positius de persones que van estar a les discoteques afectades i 1.576 contactes estrets. Tot i que Salut no concreta el nombre de contagis per discoteca, aquestes dades signifiquen que, de mitjana, unes 14 persones s'han contagiat en cada brot i han tingut 3,5 contactes estrets.

Esdeveniments multitudinaris

Els esdeveniments de més de 500 persones també inclouen novetats. Per accedir-hi serà necessari tenir la vacunació completa, o passar un test d'antígens o una prova PCR a tot estirar 12 hores abans, i els organitzadors hauran de tenir redactat un pla específic d'actuació.

Reforç policial

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegaran aquest cap de setmana a la nit en places i platges amb l’objectiu d’establir les mesures preventives oportunes per tal de garantir el compliment de les noves mesures de protecció de la Covid.

Pel que fa a la resta de Catalunya, s’han planificat dispositius específics orientats al control de festes majors, balls populars i d’altres celebracions a la via pública on es preveuen grans concentracions. Davant de possibles incidències que es puguin registrar, els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb les policials locals per donar-hi resposta.

Aquestes són les tres principals mesures amb les quals el govern intentarà frenar la transmissió del virus que afecta principalment als joves. Les noves restriccions estaran vigents fins al 23 de juliol inclòs. A més, el govern català recomana tornar a portar la mascareta posada també en exteriors.