Enlaces accesibilidad
Noves restriccions

La Generalitat prepara noves mesures per fer front a l'increment "explosiu" de contagis

Per
La incidència per Covid a Catalunya continua disparada

El Govern aprovarà entre aquest dilluns i dimarts noves mesures per aturar l'explosió de contagis de la Covid-19. Davant la preocupació per l'afectació que està tenint als hospitals catalans, Pere Aragonès ho ha anunciat aquest diumenge després de visitar al costat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l'Hospital de Bellvitge. Allà han constatat l'increment de la pressió hospitalària a conseqüència d'aquesta cinquena onada de la pandèmia.

Quines seran les noves mesures?

"No estem en un bon moment. És fonamental reduir els contagis. Prendrem noves mesures per limitar la propagació del virus. I és fonamental l'autoprotecció", ha subratllat Aragonès, que ha descartat avançar quin tipus de mesures es podrien prendre.

El conseller ha assenyalat que s'està treballant en aquests moments en el disseny de les noves mesures, que s'anunciaran en les properes 24 o 48 hores, i s'ha mostrat contrari al fet que se celebrin a Catalunya nous festivals multitudinaris.

La Generalitat estudia canvis de format en els festivals de música i les festes majors

Tant el president com el conseller han posat èmfasi en la necessitat de "conscienciar" la ciutadania sobre la importància de mantenir les mesures d'autoprotecció, generalitzant l'ús de la mascareta, i de no saltar-se l'aïllament, si s'ha donat positiu, i la quarantena, si s'és contacte estret.

Malgrat això, Argimon ha descartat que s'aprovi alguna mesura per garantir el seu compliment perquè "no podem anar a casa de les persones les 24 hores" i ha rebutjat que es canviï l'actual instrucció de no obligar a la quarantena els vacunats amb pauta completa que siguin contactes estrets.

Variant Delta

El Dr. Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona i director de l'EAP Sardenya, creu que la variant Delta ha canviat el paradigma en què érem i que si s'ha de tirar enrere s'ha de fer ja, perquè si no arribarem tard de nou. "Si col·lapsa el sistema sanitari les conseqüències seran més greus encara".

Jaume Sellarès reclama celeritat i valentia en la presa de decisions contra la pandèmia

En aquest sentit, la previsió d'Argimon amb relació a la variant Delta és que -citant estudis epidemiològics europeus- aquesta soca "representi a mitjans d'agost el 90% dels contagis a Catalunya".

Les hospitalitzacions augmenten

Si tornem enrere és per l'increment de contagis i l'augment de les hospitalitzacions.

Dades covid-19: 12/07/2021

Dades covid-19: 12/07/2021

El Departament de Salut ha notificat 104 ingressats més a planta i el total arriba a 980. A més hi ha 22 crítics més a l'UCI respecte al balanç de fa 24 hores, amb un total de 182. En paral·lel, la Conselleria ha declarat 5.503 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 721.693. L'Rt, torna a baixar, ho fa 47 dècimes i se situa per sota del 2, en concret en l'1,93. El risc de rebrot baixa 168 punts, fins als 1.590. En les darreres 24 hores no s'ha notificat cap nova mort i el total des de l'inici de la pandèmia és manté en 22.283. La incidència acumulada a 14 dies passa de 753,91 a 848,17. El 18,13% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.