Enlaces accesibilidad
Canvis a la Moncloa

Els nous ministres de Sánchez prometen el càrrec

Por
El govern Sánchez obre nova etapa amb set nous ministres

Els set nous ministres que s'incorporen al govern de Pedro Sánchez han promès aquest dilluns el seu càrrec davant el Rei al Palau de la Zarzuela, abans de fer el traspàs de carteres. També han pres possessió Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera com a vicepresidentes primera, segona i tercera respectivament. Ho han fet davant un exemplar facsímil de la Constitució.

Sánchez busca obrir una nova etapa

Entre els que surten hi ha ministres molts significats durant la negociació dels indults. Amb aquesta remodelació Sánchez busca obrir una nova etapa centrada ara en consolidar la recuperació econòmica però també resoldre l'ecix poític entre Catalunya i Espanya. El president de l’executiu central també té la mirada posada en les eleccions locals del 2023. D'aquí la incorporació de fins a tres alcaldesses socialistes, entre elles la catalana Raquel Sánchez.

Raquel Sánchez promet el càrrec de nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

I és que, a més de la fins ara vicepresidenta primera Carmen Calvo, els altres ministres que han sortit del Govern són Arancha González Laya (Exteriors), José Luis Ábalos (Transports), Isabel Celaá (Educació) i Pedro Duque (Ciència).

El de Calvo és un dels relleus que més ha sorprès. La fins ara mà dreta de Sànchez és substituida per un dels homes més propers al president, Félix Bolaños, clau en varies negociacions, com el pacte de govern amb Podemos.

Miquel Iceta pren possessió com a nou ministre de Cultura i Esport

Per part catalana destaca el canvi de cartera de Miquel Iceta, de Política Territorial passa a Cultura i Esports. També s’incorpora l’exalcaldessa de Gava, Raquel Sánchez, que s’ocuparà de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El remodelat govern de Sánchez comença a caminar | Àlex Cabrera

Iceta: "Sento molt deixar el ministeri de Política Territorial

El fins ara ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha admès en l'acte de traspàs de cartera que sent molt deixar aquest ministeri. "Ho dic així de clar. Hi hem posat molta il·lusió i hores. Però he trobat el consol, el deixaré en mans d'una alcaldessa de Puertollano", ha afegit. Isabel Rodríguez és la quarta responsable de Política Territorial del mandat de Pedro Sánchez i exercirà també de portaveu de l'executiu.

Miquel Iceta promet el càrrec de ministre de Cultura i Esports sis mesos després d'haver pres possessió de Política Territorial

Miquel Iceta promet el càrrec de ministre de Cultura i Esports sis mesos després d'haver pres possessió de Política Territorial

Sánchez: "No hi ha dignitat sense habitatge"

Raquel Sánchez, per part seva, ha rebut de José Luis Ábalos la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ha dit esperar estar "com a mínim a la meitat de l'altura" del seu antecessor, que ha fet "un treball extraordinari". La ministra i exalcaldesa de Gavá (Castelló) ha agraït també a Pedro Sánchez la seva "confiança", ha promès "deixar-se la pell" i donar "el millor" de si mateixa.

Sánchez s'ha compromès a ser punta de llança de les transformacions dels fons europeus, a abanderar el desenvolupament sostenible i a construir democràcia amb el dret a l'habitatge. "La democràcia no creix amb maons, sinó amb drets, i no hi ha dignitat sense habitatge, la seva funció social és inqüestionable", ha afirmat.

Llop i les vicepresidentes les primers a prometre els seus càrrecs

La primera a prometre el seu càrrec ha estat Pilar Llop com a ministra de Justícia. Després de Llop, i ja també designada notaria major, han promès per aquest ordre, les tres vicepresidentes Calviño, Diaz i Ribera i tot seguit la resta dels nous ministres.

Posteriorment, ha estat el torn de José Manuel Albares com a ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; María Jesús Montero com a ministra d'Hisenda i Funció Pública; Raquel Sánchez com a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Pilar Alegria com a ministra d'Educació i Formació Professional; Félix Bolaños com a ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica; Isabel Rodríguez com a ministra de Política Territorial; Miquel Iceta com a ministre de Cultura i Esport; i Diana Morant com a ministra de Ciència i Innovació.