Els monitors i infants dels casals d'estiu ja poden obtenir un test d'antigens gratuït a les farmàcies
- L'únic requisit per sotmetre's a la prova és no tenir símptomes compatibles amb la covid-19 ni ser contacte estret d'un positiu
- El resultat se sap en un màxim de 15-20 minuts
Per fer-se el test caldrà dur la targeta sanitària i la convocatòria de la direcció general de Joventut per participar en el cribratge[if !supportLineBreakNewLine]
- [endif]
Els monitors i els infants d'entre 10 i 15 anys de casals i colònies d'estiu ja poden fer-se tests d'antígens gratuïts a les farmàcies fins al mes de setembre.
El govern de la Generalitat ha decidit implementar aquesta estratègia durant aquesta cinquena onada per controlar els brots de covid entre els infants aquestes vacances. Hi participaran entre 1.500 i 1.800 farmàcies.
A qui va adreçat?
Va adreçat a monitors i treballadors de lleure a partir de 16 anys, i a nens i nenes d'entre 10 i 15 anys. Els interessats a fer-se un TAR han d'anar al seu centre d'atenció primària, des d'on seran derivats a les farmàcies més properes. Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult.
Els testos no estan previstos per a menors de 10 anys perquè la incidència de covid-19 "no ha tingut ni de lluny la pujada que en altres franges d'edat" i perquè el procediment d'automostra fa convenient que hi hagi una edat mínima.
Seran gratuïts?
Els tests d'antígens ràpids seran gratuïts i s'oferiran a les farmàcies adherides a la campanya.
Com serà la prova?
Les proves, que són voluntàries, se les farà cada usuari, però el professional farmacèutic en supervisarà el procés i recollirà les dades personals per introduir-les al sistema. El resultat se sap en un màxim de 15-20 minuts.
Els resultats s'inclouran al sistema d'informació i els usuaris podran consultar-los també a través del portal de La Meva Salut, a partir de l'endemà. Si el resultat és positiu, caldrà facilitar el telèfon de contacte i seguir les indicacions.
La recomanació és fer el cribratge un màxim de 72 hores abans d'iniciar l'activitat amb pernoctació i cada tres dies, de manera periòdica, en cas de ser una activitat de dia.
Quina documentació cal aportar?
Per fer-se el test caldrà dur la targeta sanitària i la convocatòria de la direcció general de Joventut per participar en el cribratge o el document de declaració d'autoresponsabilitat. En algunes farmàcies la prova es farà amb cita, mentre que les que tinguin un espai d'atenció personalitzada àmplia podran fer els tests en qualsevol moment del dia.
Puc anar-hi si em trobo malament?
Aquest dispositiu de cribratge, està pensat específicament per al lleure infantil i juvenil de l'estiu, els casals i les colònies, no s'adreça a les persones que tinguin símptomes, ni tampoc als contactes de positius. És molt important que si la persona es troba malament, acudeixi als canals habituals de l'atenció primària.