Enlaces accesibilidad
Aquest dimecres

Comença la vacunació dels adolescents de 12 a 15 anys

Per
Els adolescents d'entre 12 i 15 anys comencen a vacunar-se

Comencen a vacunar-se els adolescents d’entre 12 i 15 anys. A primera hora d'aquest dimecres s'ha encetat l'administració de les primeres dosis als més joves. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava que s'ha decidit obrir la vacunació a aquesta nova franja d'edat amb l’objectiu que al setembre el curs escolar pugui arrencar amb una "major immunitat" entre l'alumnat.

En total estan cridats a vacunar-se i poden demanar la pertinent cita un total de 300.000 joves. Aragonès ha explicat que són un col·lectiu que "ha sofert especialment els efectes de la pandèmia", amb restriccions que han limitat la "interacció social": "Necessitem que s'immunitzin".

No deixar cites lliures

De la seva banda, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reconegut que durant les darreres setmanes s'han trobat que comencen a "tenir cites per vacunar-se lliures" i ha destacat la importància de no deixar perdre cap vacuna.

Acompanyats dels pares

El Departament de Salut ha avisat aquest dimarts en dos missatges en Twitter que els adolescents de 12 a 15 anys que vagin a vacunar-se han de fer-ho acompanyats de la seva mare, pare o tutor legal, i que no poden estar solos en aquesta circumstància.

La Generalitat decideix avançar la vacunació dels adolescents entre 12 i 15 anys

La Generalitat decideix avançar la vacunació dels adolescents entre 12 i 15 anys

Els adolescents que hagin nascut l'any 2009 han d'haver complert els 12 anys per a rebre la vacuna de Pfizer/*BioNTech:"És molt important tenir en compte que només es pot demanar cita i hora a partir de demà (dimecres) i que les persones han d'haver complert els 12 anys o més", s'avisa en el missatge, que recorda que la petició es pot fer a través de la web vacunacovidsalut.cat.

Crida a les embarassades

Salut ha fet una crida a la vacunació de les embarassades, ja que amb la vacuna ja protegeixen el fetus. A més, les embarassades no vacunades tenen 23 vegades més risc d'hospitalització que les que sí que ho estan. Des del gener prop de 550 dones embarassades han estat hospitalitzades en planta, 52 a l’UCI. Els experts asseguren que la vacuna també transmet anticossos al nadó, fins i tot amb la lactància. Salut recorda que es poden vacunar en qualsevol moment de la gestació, que rebran Pfizer o Moderna i qe poden fer-ho en qualsevol punt de vacunació.

Les embarassades no vacunades tenen 23 vegades més risc d'hospitalització

Comença a baixa la pressió als hospitals

Les xifres sobre els ingressos als hospitals comencen a indicar que es podria haber superat el pic de la pressió hospitalaria de la cinquena onada. Les persones ingressades per covid han descendit en 78 les últimes 24 hores i s'han situat en 2.148. També les UCI han notat un petit descens de 8 crítics menys amb el que ara queden 581 pacients.

Comença a baixar la pressió hospitalària

Tot i aquest descens, la pressió assistencial continua sent elevada, per sobre del 40% en el cas de les UCI. En l'última setmana el nombre de pacients en planta ha disminuït gairebé en un centenar. En canvi, les unitats de crítics han augmentat en 32 persones.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que tot i aquest context d'alta pressió assistencial, la tendència és bona.

Les bones noticies pel que fa al descens de pacients contrasta amb l’increment dels contagis. El Departament de Salut ha informat aquest dimecres 3.850 casos positius més en les últimes 24 hores. La propagació del virus, de la seva banda, continua la tendència a la baixa de les darreres setmanes i s’ha reduït en una dècima més fins al 0,74. El risc de rebrot (EPG) també ha baixat fins als 602 punts (627).

Pel que fa als indicadors, la incidència acumulada continua baixant i se situa en els 830 casos per cada 100.000 habitants. De fet, en l'última setmana ha baixat gairebé 300 punts. També cau la positivitat gairebé un 5%. Actualment es troba en el 12,8% de les proves.