Enlaces accesibilidad
Dues setmanes més

El TSJC autoritza el toc de queda fins al 20 d'agost

  • Es rebaixa a 250 casos per cada 100 mil habitants el criteri
  • Sitges, Manresa i Figueres entren a la llista dels 176 municipis afectats pel toc de queda

Per
El TSJC avala la prórroga de dues setmanes més del toc de queda

El TSJC ha autoritzat aquest dijous una nova pròrroga de dues setmanes de les mesures vigents per frenar la cinquena onada. Inclou la petició del Govern d'un confinament nocturn, més estricte perquè es rebaixa el criteri per afectar un municipi. A partir de divendres passaran a estar confinades les localitats amb 250 casos per cada 100.000 habitants, quan abans el límit era de 400 casos. D'aquesta manera el nombre de municipis afectats s'amplien a partir de la mitjanit a 176.

El TSJC demana més dades

Amb aquest acte, els jutges han avalat prorrogar totes les restriccions que impliquen limitar drets fonamentals: a més del toc de queda, continua la limitació de trobades socials a un màxim de 10 persones i la restricció d'aforament al 70% en actes religiosos i cerimònies civils.

Lamenten que no es tracta de "un procés contenciós administratiu amb totes les seves garanties", perquè ha hagut de resoldre's en tres dies i solo amb el posicionament de la Generalitat i la Fiscalia. En aquest sentit demana que en pròximes sol·licituds Salut afegeixi en els seus informes dades de vacunació i contagis per franges d'edat, no sols del total de la població, i del nombre de sanitaris contagiats.

176 municipis a partir de divendres

Així, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga fins al 20 d'agost. El confinament de la població, que actualment afectava 163 municipis, va de les 01.00 i les 06.00 hores per a aquelles poblacions amb més de 5.000 veins.

Manresa i Figueres són els dos municipis més poblats que entren a la llista de poblacions afectades pel toc de queda, que passaran a 176, segons el Departament de Salut.

Entren a la llista

Hi ha 28 municipis que a partir d’aquest divendres passen a quedar confinats durant la nit: Almacelles, Anglès, Banyoles, Bellpuig, Calafell, Castell-Platja d'Aro, Centelles, Constantí, Deltebre, Gelida, Igualada, Les Borges Blanques, Manlleu, Manresa, Piera, Salt, Sant Feliu de Codines, Sant Sadurní d'Anoia, Sils, Sitges, Súria, Torredembarra, Tremp, Vilafant i Vilanova del Camí. De la seva banda, Castellví de Rosanes, Sant Jaume d'Enveja i Sant Llorenç d'Hortons també queden afectats en estar envoltats de municipis amb una alta incidència.

Surten de la llista

Un total de 15 poblacions deixen de quedar confinades per l’evolució favorable del virus: Alcover, Bigues i Riells, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, l'Ametlla de Mar, l'Ametlla del Vallès, Lliçà d'Amunt, Moià, Palafrugell, Sallent, Sant Pol de Mar, Santa Eulàlia de Ronçana, Ulldecona, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Vilanova i la Geltrú.