Enlaces accesibilidad
Cinquena onada

Es manté la pressió als hospitals tot i la millora dels indicadors

Per
La millora dels indicadors encara no es nota als hospitals

El nombre de contagis per coronavirus continua la seva tendència la baixa a Catalunya. Una situació, però, que encara no s'acaba de traslladar als hospitals com la Vall d’Hebron, on la pressió continua sent elevada. De fet el total de pacients ingressats a Catalunya és de 1.914 després que aquest dimarts s'hagin buidat 58 llits.

La situació més complicada es viu a les UCI encara hi ha prop de 600 pacients, després que aquest dimarts hagi tornat a augmentar el nombre de crítics en 14 nous pacients.

Alguns hospitals al límit

La cinquena onada està impactant de ple també als hospitals comarcals, especialment, als de les zones amb més pressió turística. Als malalts covid se'ls suma l'increment de població d’aquestes dates. A la Costa Brava, alguns centres reconeixen que estan al límit. A l'Hospital de Figueres ja fa dies que tenen tots els llits ocupats i han arribat a derivar pacients a altres centres. Altres com els de Blanes i Palamós, en canvi, han començat a notar una millora i ja han pogut recuperar l'activitat quirúrgica.

Els ingressats als hospitals segueixen fregant els màxims de la cinquena onada

Els ingressats als hospitals segueixen fregant els màxims de la cinquena onada

A la pressió per la cinquena onada i que hi ha 11 professionals contagiats, s'hi suma l'efecte estiu. Molts professionals asseguren que estan esgotats. També s’estan des programant visites i intervencions quirúrgiques.

Millora dels principals indicadors

Una situació diferent es viu pel que fa a la resta d'indicadors. La incidència acumulada se situa en els 600 casos per cada 100.000 habitants, són 300 punts menys que el passat dilluns. La positivitat disminueix fins al 10% i la RT es manté en el 0,72. Tot plegat, en una jornada en què el Departament de Salut ha notificat prop de 1.300 nous contagis de coronavirus i 35 defuncions en les últimes 24 hores.

Pel que fa a la vacunació. Més de 5,3 milions de persones han rebut almenys una primera dosi de la vacuna i més de 4,6 milions la pauta completa, el que representa gairebé un 60% de la població.