Enlaces accesibilidad
Restriccions

El toc de queda es prorroga una setmana més a 148 municipis de Catalunya

Per
El toc de queda es prorroga una setmana més

El Govern demanarà aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga de les restriccions i el toc de queda durant una setmana més, fins al 27 d'agost. Per contenir la pandèmia de la covid-19 a Catalunya, l'executiu català ha decidit modificar els criteris per restringir la mobilitat nocturna i ara la mesura afectarà només els municipis amb una incidència acumulada en els últims set dies de 125 casos per cada 100.000 habitants. Fins ara, el llindar se situava en els 250 contagis per cada 100.000 habitants.

148 municipis a partir de divendres

Els municipis afectats per tant, a partir de divendres seran 148 (consulta el llistat): 125 són per una incidència acumulada a 7 dies superior a 125 casos i 23 perquè es troben envoltats per municipis afectats.

Indignació a alguns municipis sense toc de queda | Dani Jiménez

Des de la indignació a Calonge, la incertesa a Palamós i l'alleujament a Palafrugell, el confinament nocturn es viu sota diferents punts de vista arreu de Catalunya. Algunes localitats de la Costa Brava que no tenen toc de queda omplen les platges de joves que provenen de municipis propers i estan desbordades per l'efecte crida. Aquest és el cas de Palamós on els veïns volen evitar les botellades diàries fins a altes hores de la nit.

Indignació a alguns municipis sense toc de queda

Continuen les restriccions

A més del toc de queda, continua la limitació de trobades socials a un màxim de 10 persones i la restricció d'aforament al 70% en actes religiosos i cerimònies civils.

La pròrroga de les mesures anticovid entraran en vigor el divendres, 20 d'agost, un cop rebin l'aval judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i s'allargaran durant set dies.