Enlaces accesibilidad
Dia Internacional de l'Animal sense Llar

'Adopta un invisible' és la campanya que impulsa l'adopció responsable d'animals

  • Es calcula que un 14% dels animals que s'abandonen viuen de manera permanent als centres d'acollida

El CAACB vetlla per una adopció responsable i informada[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Per
'Adopta un invisible' és la campanya que impulsa l'adopció responsable

Uns 140 gossos i 125 gats esperen al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) una família que els doni una segona oportunitat. Alguns fa molt de temps que hi són perquè per l'edat o perquè tenen alguna malaltia crònica ningú no pregunta per ells. Són els anomenats 'Invisibles'. Des de l'Ajuntament de Barcelona està en marxa "Adopta un invisible", una campanya a les xarxes socials que cada setmana vol impulsar l'adopció responsable i trobar una família a un animal de llarga estada al CAABC, donant-lo a conèixer a través de les xarxes socials.

Els animals invisibles

Els animals no són joguines sinó éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Necessitaran, per tant, que les persones que els tenen a càrrec seu se n'ocupin i en tinguin cura durant tota la seva vida. Es calcula que un 14% dels animals que s'abandonen viuen de manera permanent als centres d'acollida. En el cas dels Gossos invisibles, aspectes com la seva edat, la seva mida gran, la condició legal que tenen de "gossos potencialment perillosos" o el mestissatge poden fer que quedin al marge de les adopcions.

El Capi, el Kiko, el Hulk, la Kimera o el Dumbo són els gossos que aquest estiu busquen família i es presenten en un vídeo.

Pel que fa als gats, un Gat Invisible és aquell que per la seva raça, edat o condició física passa desapercebut als ulls dels possibles adoptants. Són gats únics i especials, pels quals mai cap adoptant pregunta al centre, però que han robat el cor dels voluntaris i treballadors del CAACB.

L'adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d'humanitat molt gratificant,  tant per a qui adopta com per a l'animal adoptat. És una acció per donar una llar adequada als animals abandonats. Cal ser conscient, però, que entra a casa un ésser viu que ha de rebre les atencions i l'afecte que necessita. Per això, abans d'adoptar-ne un, és important pensar de forma responsable quin s'escollirà. El CAACB fomenta activament l'adopció dels animals que hi té acollits i vetlla per una adopció responsable i informada.

Si vols conèixer alguns dels animals que hi ha al centre, envia un correu a adopcionscaacb@bcn.cat o fes clic aquí per informar-te sobre el procés d'adopció.