Enlaces accesibilidad
Abús sexual a l'Església

El monjo de Poblet acusat d'un delicte sexual s'hauria declarat culpable d'un tocament davant del jutge

  • Els fets s'haurien produït a l'interior del mateix Monestir mentre la nena es trobava de visita turística
  • El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat de Valls

El Monestir anuncia que col·laborarà amb les autoritats per tal d'aclarir els fets i "depurar les responsabilitats"[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Per
Monestir de Poblet
Monestir de Poblet

Detingut un monjo de 68 anys del Monestir de Poblet (Tarragona) per presumptes tocaments sexuals a una menor d'edat. Els fets es van produir aquest 15 d'agost i els Mossos han procedit a la seva detenció aquest dimecres dia 25. Segons han informat fonts del monestir, s'hauria declarat culpable d'un tocament davant del jutge.

En llibertat amb càrrecs un monjo del Monestir de Poblet per tocaments sexuals a una menor | Francesc Ferrer

Els fets s'haurien produït a l'interior del mateix monestir mentre la nena es trobava de visita turística. Aquesta és la primera vegada que el monestir -que forma part de l'Arxidiòcesi de Tarragona- apareix vinculat a un cas d'aquesta mena. El detingut per un delicte contra la llibertat sexual ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat de Valls.

Des del monestir també han explicat que el cas s'hauria iniciat arran d'una fotografia feta per un turista alemany, que va veure l'home jugant amb la nena d'una manera que no hauria considerat apropiada. De fet, a la fotografia s'apreciarien indicis del tocament, segons les mateixes fonts.

L'abadia l'aparta

El pare abat ha traslladat la informació a la comunitat i, "d'acord amb el Consell del Monestir", ha prohibit de manera cautelar al monjo exercir els seus drets capitulars, realitzar qualsevol activitat pastoral i abandonar la clausura", segons manifesta el Monestir en un comunicat.

També s'ha obert la investigació prèvia canònica per tal d'"informar dels fets a la Congregació per a la Doctrina de la Fe" tan aviat com sigui possible. A més, el Monestir anuncia que col·laborarà amb les autoritats policials i judicials per tal d'aclarir els fets i "depurar les responsabilitats" que se'n puguin derivar, "respectant sempre el dret a la presumpció d'innocència" de l'acusat.

El comunicat també vol "mostrar la solidaritat i suport" amb els afectats, "particularment amb la família de la menor". El Monestir assegura que "ens dol profundament aquesta situació i manifestem de manera contundent el compromís i la voluntat de lluitar contra tota mena d'abusos a l'Església". Des de l'abadia, "lloc estimat pels catalans i gent d'arreu del món", es creu que aquest "ha de ser un lloc absolutament segur per a la infància i la joventut".

Comunicat del monestir de P... by Moderador Noticies Web