Enlaces accesibilidad
Fotoperiodisme musical

Visita l'exposició del fotògraf del rock, Xavier Mercadé, al Palau Robert

  • L'exposició "Rock Viu" al Palau Robert recull algunes instantànies del seu monumental arxiu
  • Va ser fundador de la revista 'Enderrock' i cronista fotogràfic incansable de l'escena musical
  • Per l'objectiu de la seva càmera han desfilat grans artistes com David Bowie, Bob Dylan, The Rolling Stones o Madonna

Per
Mor Xavier Mercadé

El fotògraf Xavier Mercadé, conegut com el fotògraf del rock, ha mort aquest dilluns als 54 anys a causa d'un càncer. Nascut a Barcelona el 15 de febrer del 1967, el fotoperiodista va immortalitzar amb la seva càmera més de 14.000 concerts al llarg de gairebé quatre dècades. Una selecció d'aquest monumental arxiu es pot veure a l'exposició "Rock Viu" al Palau Robert.

Mor als 54 anys el fotoperiodista musical Xavier Mercadé | Marta Orquín

Grans artistes

Per l'objectiu de la seva càmera han desfilat grans artistes com David Bowie, l'esmunyedís Bob Dylan, Lou Reed, The Rolling Stones, Madonna o Beyoncé. També figures de la nostra escena musical actual com ara Rosalía, Love of Lesbian, Sopa de Cabra o Umpah-Paho.

David Bowie

David Bowie

Als 80 va començar la seva carrera professional enregistrant la memòria fotogràfica de la música en directe a Catalunya. Un fotoperiodista musical de raça que sempre hi era, assistint a diferents concerts en una mateixa nit. Fins i tot malalt no va deixar de fer fotografies.

Madonna

Madonna

Fundador de 'Enderrock'

Va publicar-les a revistes com "Enderrock", de la qual va ser un dels fundadors a més de cap de fotografia, "Rockdelux", "Ruta 66" o "Rolling Stone". També va presentar llibres i exposicions.

Xavier Mercadé

Xavier Mercadé

Rock Viu al Palau Robert

El Palau Robert prorroga una setmana més l'exposició 'Rockviu', dedicada a l'obra del fotògraf Xavier Mercadé. Des de dilluns, la mostra ha rebut una "gran afluència de gent" i s'ha convertit en un punt d'homenatge. L'exposició, per tant, es podrà visitar fins al diumenge 5 de setembre. Es podran veure 300 instantànies de les 14 mil que en Mercadé va fer, amb la mateixa passió, durant 40 anys de trajectòria.

"M'agrada la música, m'agrada el directe, m'agrada fotografiar el directe i, com es pot veure a l'exposició, no tinc manies en fer qualsevol estil de música perquè reconec el mèrit d'algú que està a sobre d'un escenari i que puja per demostrar el seu art"

Un cronista històric de l'escena musical molt apreciat per companys i músics com Quimi Portet, l'Elèctrica Dharma o Arnau Tordera d'Obeses que han lamentat la seva mort a les xarxes.