Enlaces accesibilidad
Recerca policial

Els Mossos difonen el nom i la fotografia del pare del nen assassinat a Barcelona

  • Els Mossos demanen la col·laboració ciutadana per localitzar el sospitós
  • En cas de confirmar-se es tractaria del quart cas de 'violència vicària' aquest any

Per
S'estreny el setge policial al presumpte parricida del seu fill de 2 anys

Els Mossos d'Esquadra continuen demanant la col·laboració ciutadana per a localitzar el pare del menor de 2 anys assassinat dimarts en un hotel de Barcelona. Se'l busca com a persona relacionada amb la mort del seu fill. La policia ha difós la seva imatge i dades personals. Es tracta de Martín Ezequiel Àlvarez Giaccio, de 44 anys, 1,78 metres d'alçada, cabell rapat, barba retallada, pell morena, ulls marrons i complexió atlètica.

Els pares del menor mort, que hauria mort per asfixia, resideixen al Vendrell. La recerca s'esta fent arreu de Catalunya amb l'ajuda ciutadana, que, segons la mateixa policia, està funcionant. De confirmar-se l'autoria, es tractaria del quart cas de l'anomenada violència vicària, la que es produeix sobre els fills per fer mal a l'exparella, en el que portem d'any.

Violència vicària

Les primeres hipòtesis apunten com a presumpte autor dels fets el pare del nen. Fonts policials han confirmat a RTVE que la dona va trucar a la policia alertant que la seva exparella s'havia endut el fill i que havia rebut un missatge advertint que "se'n penediria"

El nen hauria arribat a l'hotel amb el seu pare, qui estava en procés de separació de la mare. La mateixa mare havia donat permís al pare per portar-lo a passejar. Ara bé, arran dels missatges amenaçadors rebuts, va decidir trucar al 112 pel temor que hagués fet mal al nen.

Les càmeres de seguretat d'un hotel de Barcelona capten com escapa l'home que, presumptament, ha assassinat el seu fill de 2 anys

Secret de sumari

Segons han informat els Mossos en un comunicat, cap a dos quarts d'onze del vespre, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van trobar el nen, a l’interior d’una habitació d’un hotel del districte de Sants-Montjuïc i es van activar els Sistema d'Emergències Mèdiques.

Els mossos han obert una investigació per esbrinar les circumstàncies del presumpte homicidi i la seva autoria. El Jutjat de guàrdia de Barcelona ha decretat el secret de les actuacions.

Minut de silènci

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat per aquest dimecres al vespre un minut de silenci a la plaça Sant Jaume en senyal de dol i de rebuig a l’homicidi. L’alcaldessa, Ada Colau, ha condemnat la mort violenta del menor a través de les xarxes socials advertint: “No hi ha paraules per expressar el dolor i la ràbia davant l’homicidi d’un nen petit”. En un missatge a Instagram ha lamentat els fets i ha traslladat “tot el suport” a la mare i la família.