Enlaces accesibilidad
Restriccions Covid

La Generalitat al·lega al TSJC que obrir ara l'oci nocturn seria un error

Per
Els sindicats policials demanen la reobertura de l'oci nocturn

La Generalitat ha presentat aquest dimarts les al·legacions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per justificar que els locals d’oci nocturn segueixin tancats. El govern català argumenta que s’ha d’aprendre d’onades anteriors i considera que reobrir en les circumstàncies actuals seria un error.

L'executiu no té previst fer canvis com a mínim fins que comenci el curs escolar perquè el més important a hores d'ara és rebaixar la pressió assistencial.

La patronal convoca vaga de fam

La plataforma “Som oci nocturn”, amb el suport del Gremi de Discoteques de Barcelona i Províncies, Fecalon i España de Noche, denuncia que els negocis porten 17 mesos sense poder desenvolupar la seva activitat de forma normal i es queixen que s’ha utilitzat el sector com a cap de turc, mentre la disbauxa al carrer va en augment sense que les administracions actuin per impedir-ho. En un comunicat anuncien la convocatòria d'una vaga de fam a partir de demà dimecres a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i anuncien un calendari de mobilitzacions.

La patronal s'encomana al TSJC per obrir

Reforç policial pensant en la Mercè

Els sindicats policials també demanen la reobertura de l’oci nocturn. Creuen que és necessari per acabar amb els botellots i les aglomeracions nocturnes que s’han vist des de l’aixecament del toc de queda. En declaracions a Ràdio 4, el portaveu del sindicat FEPOL, Toni Castejón, es mostra partidari de reobrir l'oci nocturn perquè ajudaria moltíssim a frenar els botellots multitudinaris i els incidents que se'n deriven. De cara a les festes de la Mercè, que seran a finals del mes de setembre, consideren que cal actuar amb anticipació i dissenyar plans de prevenció i actuació més efectius que els que s'han posat en pràctica durant les festes de Gràcia i de Sants.

Els sindicats policials demanen la reobertura de l'oci nocturn

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació interna per l'actuació d'agents de la Brimo la matinada del diumenge 29 d'agost a les proximitats del Parc de l'Espanya Industrial de Barcelona.