Enlaces accesibilidad
Aiguats a l'Ebre

Milers de reclamacions a les asseguradores pels aiguats

  • El Consorci de Compensació d'Assegurances ha rebut almenys dues mil peticions
  • Per poder reclamar cal disposar d'imatges que serveixin de prova per demostrar els desperfectes
  • Es recomana un disseny del litoral adaptat a les noves condicions que imposa el canvi climàtic

Per
Milers de reclamacions a les asseguradores pels aiguats

A Alcanar, després dels aiguats de dijous, molts veïns han pres nota de la recomanació de l'Ajuntament i han guardat fotos i vídeos per documentar els desperfectes i que sigui més fàcil valorar bé la magnitud dels danys. És una qüestió fonamental tant si s'ha de reclamar a les companyies asseguradores privades com si s'ha de recórrer a un organisme públic com el Consorci de Compensació d'Assegurances, que és qui s'encarrega d'indemnitzar els danys produïts per fenòmens naturals.

Les destrosses dels aiguats d'aquesta setmana a les Terres de l'Ebre i altres punts d'Espanya han generat ja dues mil reclamacions al Consorci, que estima que rebran sol·licituds de cobertura per un import total de trenta-cinc milions d'euros.

Repensar l'urbanisme en temps de canvi climàtic

Són molts els especialistes que reclamen amb urgència redissenyar l'urbanisme de la costa per evitar que es repeteixin catàstrofes com les viscudes aquesta setmana i també l'any 2018. La zona d'Alcanar podria ser la base d'una prova pilot per intentar implantar un tipus de litoral resilient al canvi climàtic, més inclusiu socialment i estèticament més bonic.