Enlaces accesibilidad
Oci nocturn

Salut no dona una data concreta per a la reobertura de l'oci nocturn

Per
Reunió de l'oci nocturn amb la Generalitat per abordar la reobertura

Salut no dona una data concreta per a la reobertura de l'oci nocturn. El sector continua sense veure la llum i la fi del tancament dels seus negocis. Part dels empresaris confiaven que la reunió d’aquest dilluns amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, servís per poder posar sobre la taula una data per permetre als locals nocturns tornar a aixecar la persiana, però des del departament es mantenen en la prudència i no avancen cap dia concret. El que sí que se sap és que l‘oci nocturn romandrà tancat més setmanes, fins que les dades epidemiològiques millorin.

Els empresaris han decidit desconvocar la protesta que seguien des de la setmana passada a la plaça Sant Jaume de Barcelona a l'espera que les converses amb la Generalitat fructifiquin. Aquest dilluns la patronal Fecasarm ha interposat un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no suspendre la limitació horària de l'oci nocturn i mantenir el tancament a dos quarts d'una de la matinada.

La patronal havia sol·licitat que els establiments a l'aire lliure poguessin tancar a dos quarts de quatre de la matinada i els bars i restaurants a dos quarts de dues del migdia. Segons Fecasarm, la Generalitat no ha justificat els motius científics per continuar amb les limitacions.

Continuen les botellades

Tot plegat després que el cap de setmana s'han tornat a veure imatges de botellades al carrer a ciutats com Barcelona i també, coincidint amb algunes festes majors, a municipis més petits com Llinars del Vallès o Agramunt.

Els municipis demanen més mitjans per frenar les botellades | PEPA SANGENÍS

El poder local reclama més eines per fer front a la proliferació descontrolada de celebracions al carrer. Per a molts municipis la solució passa per reobrir l'oci nocturn i ampliar els horaris d'altres negocis relacionats amb el lleure, cosa que permetria, com defensa la patronal del sector, distribuir millor les persones, que gaudirien de la nit en condicions més segures, i evitar aglomeracions. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, insta el Govern a treballar en un protocol que permeti l'obertura de l'oci nocturn abans de les festes de la Mercè (del 23 al 26 de setembre). Colau argumenta que sense toc de queda i amb els locals d'oci nocturn tancats es produeix un efecte crida que afavoreix les concentracions.

Interior demana paciència

El Departament d'Interior ja treballa amb l'Ajuntament de Barcelona per garantir la màxima seguretat durant la Mercè. Espera que la millora de la situació epidemiològica permeti obrir ben aviat l'oci nocturn però seran les dades sanitàries les que marcaran la pauta. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller Joan Ignasi Elena ha dit que les dades actuals encara no permeten la reobertura dels locals i recorda que la decisió del Govern està avalada per la Justícia.

El conseller d'Interior diu que seran les dades epidemiològiques les que marcaran la pauta per reobrir l'oci nocturn

La Generalitat té clar que en aquests moments, a les portes de l'inici del curs escolar, s'ha d'imposar la prudència i no s'ha d'assumir el risc d'una reobertura precipitada que pugui implicar un nou increment de casos i l'inici d'una sisena onada.

Elena assegura que el problema de la gestió de les botellades ja existia abans de la pandèmia i argumenta que els Mossos d'Esquadra han fet un esforç important aquest estiu per reforçar la vigilància. Des del 15 de juliol els agents han acumulat 80.000 hores extra, i els efectius d'ordre públic han incrementat de mitjana la seva jornada laboral entre un 40 i un 50%.