Enlaces accesibilidad
Barcelona

Salut vacunarà sense cita prèvia als barris amb menor cobertura vacunal

  • Més de 450 persones s'han vacunat en els punts mòbils instal·lats als barris
  • Es farà un seguiment setmanal i s'aniran ampliant dates i ubicacions segons les necessitats de cada barri
  • Salut es planteja vacunar contra la covid als instituts amb índexs baixos d’immunització

Per
Barcelona avança en l'estratègia de vacunació comunitària

Barcelona avança en l'estratègia de vacunació comunitària amb l'objectiu de reduir les desigualtats en la vacunació contra la COVID-19 entre els diferents barris de la ciutat. L'objectiu és que la vacunació arribi a totes les persones i per això s'han anat desplegant des de fa mesos diferents suports per fer efectiu aquest procés. Durant les pròximes setmanes el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) organitzaran unes jornades de vacunació als barris, prioritzant aquells amb menor cobertura vacunal.

Barcelona vacunarà sense cita prèvia als barris amb menor cobertura vacunal | Maite Boada

Janssen, una dosi i sense cita prèvia

Així, cada setmana s'instal·larà un punt mòbil a dos barris prioritzats de la ciutat per administrar la vacuna Janssen d'una única dosi sense cita prèvia. El mes de setembre els punts mòbils de vacunació visitaran Ciutat Meridiana, El Raval, la Marina de Port i el Gòtic, després d'haver-ho fet aquesta setmana al Bon Pastor, Baró de Viver, Poble-sec i anteriorment al Raval, Trinitat Vella i Besòs Maresme.

Punts mòbils de vacunació

  • 16 de setembre, Ciutat Meridiana. Plaça Roja, de 10.00 a 14.00 hores, districte de Nou Barris.
  • 17 de setembre, El Raval. Rambla del Raval, de 10.00 a 14.00 hores, districte de Ciutat Vella.
  • 23 de setembre, La Marina de Port, districte de Sant Montjuïc (pendent d'ubicació i horari).
  • 30 de setembre, Gòtic, districte de Ciutat Vella (pendent d'ubicació i horari).

Dirigida a grups vulnerables

L'acció està dirigida a persones residents a la ciutat, majors de 40 anys o de 18 o més anys de grups vulnerables, amb dificultats per accedir a la campanya de vacunació general. Per poder-se vacunar, les persones han de portar la targeta sanitària, si la tenen, o qualsevol altre document d'identificació en cas de no tenir-la.

Es farà un seguiment setmanal de l'evolució del procés de vacunació i s'aniran ampliant dates i ubicacions segons les necessitats de cada barri.

455 persones ja vacunades sense cita prèvia

El passat 20 d'agost es va fer una prova pilot d'una jornada de vacunació comunitària contra la COVID-19 a la Rambla del Raval amb els objectius d'arribar als col·lectius amb més dificultats per accedir a la vacuna, descriure el perfil de les persones ateses i avaluar l'experiència de vacunació comunitària. Les persones vacunades van ser sobretot homes (75,5%), amb una edat mitjana de 37 anys, majoritàriament de nacionalitat no espanyola. Entre els motius pels quals no s'havien vacunat fins aquell dia destaquen els relacionats amb les dificultats per horari laboral, la barrera idiomàtica i les dificultats d'accés a la vacunació, entre elles les relacionades amb la barrera tecnològica (gestió de cita prèvia, accés a la informació o disponibilitat d'equips informàtics, entre d'altres).

Instituts amb índexs baixos d’immunització

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que es planteja anar a vacunar contra la covid als instituts de secundària que tinguin els índexs d’immunització més baixos i per això ja s’està mirant la cobertura de vacunació dels estudiants per centres a Catalunya. Ho ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, tres dies abans que comenci el curs escolar: “Farem estratègia comunitària si identifiquem algun centre en una zona on la cobertura sigui especialment baixa“. En aquest sentit, Salut proposa obrir un centre de vacunació dins del mateix institut o bé a l’entorn del centre.