Enlaces accesibilidad

Alejandro Fernández, PPC: "La Ricarda no és Doñana"

  • El president del PPC considera que en totes les construccions abans hi havia un espai natural
  • Torna a veure l'entrevista de la Gemma Nierga al 'Cafè d'idees'

Por
Cafè d'idees - Alejandro Fernández: "La taula de diàleg no és una negociació Palestina-Israel"

"La Ricarda no és Doñana". Així de contundent s'ha mostrat el president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, en una entrevista al programa 'Cafè d'idees' de RTVE Catalunya sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat. El líder autonòmic Popular ha volgut recordar que, "a cada lloc on s'ha construït, abans hi havia un espai natural".

Un dels temes que estan marcant l'inici del curs polític és l'ampliació de l'aeroport del Prat, el líder del PPC considera que les reticències des del Govern català no són per motius mediambientals, sinó que segueixen una voluntat d'erosió política: "La qüestió mediambiental és fàcilment salvable, aquí es tracta de desestabilitzar".

Considera que si fóssim maximalistes "no tindríem cap carretera a Espanya, arreu on s'ha construït alguna cosa hi havia un espai natural" i creu que és una excusa per oposar-se a una inversió econòmica.

"El problema amb l'ampliació el tenim a Catalunya", ha sentenciat Fernández que ha volgut recordar que, aquest desacord en una inversió d'infraestructures semblant ja va passar amb el Govern de Rajoy i el quart cinturó. "L'únic que fa és desgastar, erosionar...", diu Fernández.

Fernández ressalta que no només hi ha oposició al projecte per part d'ERC dins del Govern català, sinó que al si de l'executiu de Sánchez també topa amb Podemos i critica els obstacles que obertament, considera, ha fet la vicepresidenta segona del Govern espanyol recentment: "La senyora Yolanda Díaz va sortir molt orgullosa dient que ell havia tingut una participació en el bloqueig de l’aeroport".

El líder Popular català considera que el principal motiu de la paralització d'aquest projecte aeroportuari rau en una oposició per part dels partits catalans que s'hi oposen i, segons ell, formen part del mateix cos ideològic que ERC: "El problema que tenim amb la ideologia de la CUP i de part dels comuns és que Catalunya no es tornaria a fer cap carretera cap tipus d'equipament... És que estan en contra de tot".