Enlaces accesibilidad
Agressions sexuals

Detenen el presumpte autor de cinc agressions sexuals a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona

  • Feia servir el mateix mètode: actuava de nit, seguia les víctimes fins al portal on hi accedia i les escanyava per cometre l'agressió sexual
  • Els atacs els va cometre durant aquest estiu: entre el 15 de juliol i el 13 de setembre

Per
Detenen el presumpte autor de cinc agressions sexuals a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de cinc agressions sexuals, dues de les quals amb penetració vaginal. Segons la policia catalana, feia servir el mateix mètode: actuava de nit, seguia les víctimes fins al portal on hi accedia abans que es tanqués la porta per abordar-les i les escanyava per cometre l'agressió sexual. L'home va ser detingut el 13 de setembre i ahir va passar a disposició judicial.

Les agressions es van cometre aquest estiu entre el 5 de juny i la matinada del 13 de setembre, les quatre primeres a l'Hospitalet de Llobregat i l’última al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a prop dels atacs anteriors. L'endemà, l'home, de 26 anys i de nacionalitat peruana, va ser arrestat a l'Hospitalet de Llobregat i ahir va passar a disposició judicial.

Segons els investigadors, el presumpte agressor actuava de nit, normalment els caps de setmana i feia servir el mateix modus operandi: triava a noies joves majors d'edat, les seguia fins al seu portal, hi accedia per abordar-les, les escanyava violentament i les amenaçava verbalment per tal de cometre l'agressió sexual. La inspectora dels Mossos que ha donat més detalls en roda de premsa, Esther Salcedo, el detingut per les presumptes agressions sexuals a Barcelona seguia aquest procediment per sotmetre una superioritat sobre la víctima i rodejar-la: "És possible que tingués coneixement d’aquesta tècnica d’escanyaments i, així, deixar les víctimes semiinconscients".

En alguns casos, i com a conseqüència que hi oposaven les víctimes, aconseguien escapolir-se i evitar que arribés a produir-se l'agressió sexual.

Una operació bancària fraudulenta va fer saltar les alarmes i posar el presumpte agressor sota el focus de la investigació. El dia 13 els Mossos van trobar el presumpte autor a l'Hospitalet de Llobregat en un dels domicilis on els investigadors sospitaven que tenia la seva residència en una zona propera al lloc on es produïen en fets.

La principal hipòtesi de la investigació era que l'autor residia o treballava a la zona on va cometre els atacs a aquestes dones. Salcedo ha aclarit que el fet que actués en la mateixa zona li donava naturalitat a l'acció: "Se situa en un lloc que coneix, una escena que coneix un barri que coneix. Això, fa que actuï amb més seguretat".

La investigació continua oberta, ja que no es descarta que s’obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en altres agressions.