Serà difícil casar-se abans de 2023
- L'any 2022 concentra els casaments cancel·lats o ajornats durant 2020 i 2021
- Esglésies i jutjats no tenen dates disponibles per a l'any vinent des de l'aixecament de les mesures sanitàries contra la Covid-19
- La indústria nupcial ha deixat de facturar 4mil milions d’euros a Espanya per culpa de la pandèmia
Una cançó molt coneguda diu que no hi ha muntanyes tan altes, ni valls tan baixos ni rius tan amples com per impedir als amants que estiguin junts. Quan Marvin Gaye cantava aquesta cançó ara fa més de 50 anys ningú no imaginava que finalment ha estat un virus microscòpic el que ha pogut impedir la unió de moltes parelles. L’any 2020 més del 80% dels casaments es van ajornar o suspendre per les restriccions de la pandèmia i ara és difícil trobar data per casar-se abans de 2023.
La Covid-19 ha estat una veritable prova d’amor per les parelles, ha suposat massa temps per pensar-ho dos cops. Casar-se o no casar-se? Les bodes han hagut d’adaptar-se als nous temps i s’han festejat amb mascareta i sense ball. La tendència ara és a planejar casaments diürns més que nocturns i a l’aire lliure. Com que gairebé no queden caps de setmana lliures en els pròxims mesos, també es programen més celebracions entre setmana.
La indústria nupcial, que engloba des dels vestits de noces fins a restaurants, músics, fotògrafs o floristes, diu que enregistren pèrdues d'entre el 60% i el 70% dels ingressos anuals. Abans de la pandèmia, el sector ingressava 5.000 milions d'euros l'any al nostre país i generava 900.000 llocs de treball directes.
Tot i la incertesa que encara es respira, el sector està notant una clara recuperació des de l'aixecament de les mesures de protecció contra la Covid. I malgrat que es preveuen bodes amb menys convidats i viatges de lluna de mel de curta distància, les núvies estan gastant més diners en els seus vestits que en altres anys.