Enlaces accesibilidad
Macrobotellot a l'UAB

Investiguen dues agressions en el macrobotellot de l'Autònoma

  • Una noia de 18 anys denuncia una agressió sexual i un altre jove haver estat víctima d'un atac homòfob
  • FGC xifra en 4.000 euros els desperfectes a trens i instal·lacions
  • La universitat i el Consell Interuniversitari han condemnat els fets que qualifiquen d'intolerables

Per
Amb la millora de la pandèmia tornen les conductes irresponsables

Els Mossos d'esquadra han reforçat la nit passada la vigilància al voltant de la Universitat Autònoma de Barcelona i investiguen una presumpta agressió sexual denunciada per una jove de 18 anys que hauria passat durant el macrobotellot de la nit de divendres a dissabte al campus de Bellaterra. Uns 8.000 joves van participar a la festa, convocats a través de les xarxes socials. La botellada va acabar de matinada, amb destrosses al campus i baralles entre alguns dels assistents. Estudiants allotjats a la vila universitària han denunciat que alguns participants van entrar als seus habitatges i van provocar danys. Però aquesta denúncia de violació seria el fet més greu. També una presumpta agressió homòfoba: un jove hauria estat atacat i llençat per un barranc, al crit de "maricón". Va resultar ferit i va haver de ser atès a l'hospital. Aques diumenge té previst presentar denúncia.

La Universitat Autònoma ha explicat en un comunicat que va ser impossible evitar la concentració de joves, en tractar-se d'un campus obert, amb diversos punts d'accés. La festa va col.lapsar el recinte universitari i els seus accesos per carretera i ferrocarril.

Des del Departament de Recerca i Universitats, s'ha condemnat enèrgicament els fets. En un comunicat, afirma que el Sistema Universitari de Catalunya no pot tolerar actes incívics en els seus campus, ni posar en perill la salut dels seus participants en pandèmia. La Conselleria mostra la seva solidaritat i suport al rector i equip de govern de la universitat, així com al conjunt de la comunitat universitària.

La disbauxa va arribar al punt que fins i tot un jove va utilitzar una miniexcavadora d'una obra propera al campus per fer un forat, davant l'entusiasme i els ànims de molts dels congregats al macrobotellot. A banda, un tren de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat va patir també destrosses, pintades i seients arrencats per l'acció de diversos vàndals. Des del rectorat de la UAB han anunciat que estudiaran accions per evitar que es repeteixin fet similars.

Ferrocarrils de la Generalitat ha xifrat en 4.000 euros els desperfectes a trens i instal·lacions. Segons la companyia, es van malmetre cinc portes de les màquines validadores d'accés i sortida de tres estacions (Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat), es van fer pintades a l'interior d'un tren i es van ocasionar danys en els seients d'un altre comboi, amb diverses butaques arrencades.