Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Eduard Farelo protagonitza 'Assassinat a l'Orient Express'

  • L'actor català encarna el personatge Hèrcules Poirot en l'obra que es representa al Teatre Condal
  • L'espectacle teatral està basat en la novel·la d'Agatha Christie i dirigit per Ivan Morales
  • Entrevista al Cafè d'idees | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Eduard Farelo protagonitza 'Assassinat a l'Orient Express'

Eduard Farelo visita el Cafè d'idees de Gemma Nierga per presentar-nos Assassinat a l'Orient Express, un espectacle teatral basat en la novel·la d'Agatha Christie, que protagonitza al Teatre Condal de Barcelona. Ho fa acompanyat de Xavier Nicaise, que li ha fet d'assessor lingüístic per a poder representar amb rigorositat l'Hèrcules Poirot.

Un assessor lingüístic

Nicaise, que també és un actor belga, explica que, d'entrada, va tenir por de "destrossar" la "veu bonica" de Farelo. Però es van posar mans a l'obra, i l'assessor va rebre la llista amb les necessitats de l'actor. Després, tot va ser molt fàcil, asseguren.

L'artista reconeix que volia ser curós amb l'accent belga"Em preocupava enormement". L'assessor explica que Hèrcules Poirot reivindica constantment que és belga i no francès per què és part del personatge i per motius culturals: "Som diferents".

Gran rebuda i ganes de tornar

"Estem molt contents", reconeix Farelo, amb l'inici de representacions de l'obra. Reconeix que el director Ivan Morales els ha demanat aquest treball molt rigorós, amb la voluntat de fer "una maquinària" que arribi a tots els públics. Explica que han volgut fer una obra deixant a banda les representacions prèvies: "El problema d'enfrontar-se a Poirot és que hi ha tan referents anteriors i tan bons..." Tot i que "les estrenes sempre són estranyes", la primera representació real que van fer el passat dilluns va anar molt bé.

"Teníem ganes de retrobar-nos amb el públic", explica l'actor reconeixent que, després de la pandèmia del coronavirus, a l'equip es notaven les ganes de tornar als escenaris. "Venim d'una temporada absolutament negra. Ha sigut molt complicat tornar a pujar als escenaris". Per això, Farelo explica que ha estat molt plaent gestar la representació de l'espectacle.

Canvis d'última hora

Per a fer aquesta obra, Farelo va renunciar a un projecte anterior: Eva contra Eva. L'actor explica que ja ho tenien tot preparat, i quan hi va haver l'inici del confinament van haver d'aparcar-ho, a una setmana d'estrenar al Teatre Romea.

Farelo també explica que ha sigut complicat assajar, amb mascareta i moltes mesures de seguretat contra la Covid-19. En aquest sentit, ha reivindicat també que tots els teatres de Catalunya "han fet un esforç" perquè la gent vagi al teatre i se senti segur.