Enlaces accesibilidad
Tercera nit de la Mercè

La festa i els incidents es traslladen a les platges

Per
La festa i els incidents es traslladen a les platges

La tercera nit de les festes de la Mercè s'ha saldat, segons els Mossos d'Esquadra i el SEM, amb una trentena de detinguts i gairebé quaranta ferits, cap de gravetat, però hi ha hagut robatoris i saquejos en alguns establiments. Segons fonts policials, alguns dels arrestos s'han pogut fer al mateix lloc dels fets per robatori amb força i actes violents, cosa que hauria de facilitar el recorregut judicial de la causa per evitar que aquestes actuacions quedin impunes. Aquesta darrera nit hi ha hagut menys incidents que l'anterior i de menys gravetat. De fet, no es té constància que s'hagin produït ferits per arma blanca. Les gairebé quaranta atencions sanitàries que ha realitzat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han estat, sobretot, per casos d'intoxicacions etíliques, cops o talls.

Nous incidents en la tercera nit de la Mercè - CLARA ONTAÑON

Els incidents posteriors al macrobotellot de la platja del Bogatell han passat al voltant de les sis del matí quan alguns grups violents han provocat destrosses a restaurants de la zona, han cremat motocicletes a l'avinguda del Litoral i han acabat llençant ampolles al dispositiu dels Mossos d'Esquadra que intentava dispersar-los. Els enfrontaments han passat bàsicament a l'alçada de l'espigó del Bogatell, a tocar de la Nova Icària.

Incidents durant la tercera nit de les festes de la Mercè

La policia ha acabat dispersant els violents passades les set del matí. Durant tota la nit, Guàrdia Urbana i SEM han hagut d'atendre a diversos ferits en baralles i a víctimes de robatoris provocats per aquests mateixos grups.

Els propietaris n'estan farts

El macrobotellot al front marítim de Barcelona ha deixat un rastre evident de destrosses, brutícia, motos cremades i vidres trencats. Els serveis de neteja han hagut de treballar de valent per retirar tota la brossa i alguns veïns i curiosos que passejaven per la zona s’han mostrat sorpresos per l'abast dels danys. Al Passeig Marítim, els equips de la brigada municipal estan fent balanç de les destrosses en marquesines, senyals de trànsit o semàfors. Els responsables d'alguns dels establiments saquejats o amb vidres trencats, com Ca la Nuri o l'Escamarlà, fan balanç dels danys després d'uns aldarulls que, admeten, no havien vist mai abans.

Alguns restaurants del front marítim s'han despertat amb vidres trencats i destrosses visibles | ACN

Alguns restaurants del front marítim s'han despertat amb vidres trencats i destrosses visibles | ACN

El propietari de Ca la Nuri, Ricard Noguera, lamenta que als polítics, la policia i els jutges "la situació se'ls estigui escapant de les mans". Segons ha explicat, tenien un treballador al restaurant quan un grup de sis o set joves ha irromput al local i "han trencat tots els vidres, han arrasat amb tot l'alcohol i tot el material informàtic". El treballador ha hagut de sortir corrent i assegura que li han robat la bicicleta.

L'Ajuntament treu importància als incidents

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, creu que el dispositiu policial dissenyat pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana la nit passada estava "correctament dimensionat", i considera que no s'han produït incidents greus en compració amb els de la nit anterior.

L'Ajuntament assegura que no s'han produït incidents greus

Batlle sí que ha admès que hi ha hagut algun incident "preocupant", com els intents de vandalització de restaurants i baixos comercials a la zona de la Vila Olímpica i les platges. En aquest sentit, ha fet una "condemna absoluta", espera que l'activitat conflictiva baixi i fa una crida al civisme. L'Ajuntament xifra la concentració al Bogatell en prop de 30.000 persones.