Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Enric Lacalle: "Barcelona no és una de les primeres ciutats pels 'lios' polítics"

  • El president de l'Automobile Barcelona pronostica que tots els cotxes seran elèctrics en 20 o 25 anys
  • Enric Lacalle reclama no "matxacar" als ciutadans amb impostos i posa d'exemple Madrid
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Enric Lacalle: "Barcelona no és una de les primeres ciutats pels 'lios' polítics"

El president de l'Automobile Barcelona, Enric Lacalle, diu que el Saló de Barcelona és el més gran del món després de la pandèmia. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Lacalle explica que enguany presentaran 14 novetats i defensa que els cotxes de gasolina i de dièsel són impecables: "Contaminen molt poc ja. La indústria ha fet un esforç tecnològic molt gran. Aquí acabarem amb cotxe elèctric en uns 20 o 25 anys".

"Hem de recuperar l'esperit olímpic"

Enric Lacalle que havia estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona, ha reclamat recuperar l'esperit olímpic perquè la ciutat "que anava com un coet" torni a posicionar-se com a referent mundial. Lacalle ha lamentat els incidents de les nits a les Festes de la Mercè, amb persones trencant aparadors perquè dona una pèssima imatge de la ciutat: "La conselleria d'Interior i la Guàrdia Urbana han de fer alguna cosa perquè això no passi més".

Reclama abaixar impostos com ha fet Madrid

El president de l'Automobile Barcelona ha lloat comunitats com Madrid o Andalusia, que han abaixat impostos i han millorat la seva economia: "Les comunitats que apliquen una política més europea van millor que els que matxaquen als ciutadans amb impostos". Lacalle ha reclamat que "tothom navegui en la mateixa direcció" perquè és la manera que "les coses van bé" i diu que la política impositiva de la capital d'Espanya ha fet que Madrid vagi molt millor.

"És al·lucinant que s'hagi desaprofitat la inversió per ampliar l'aeroport"

Amb relació a l'ampliació de l'aeroport del Prat, el president de l'Automobile Barcelona critica que no s'hagi acordat la inversió i considera que les limitacions ambientals es poden superar traslladant-les: "Es pot reproduir La Ricarda una mica més cap allà. És molt petita". Lacalle diu que al País Basc, no hauria passat perquè ningú menysprearia 1.700 milions d’euros d'inversió.