Les arts escèniques premien 'Les tres germanes' de Julio Manrique
- Bilbao acull els XXIV Premis Max amb una gala dirigida per Calixto Bieito
- Mireia Aixalà i Joan Carreras, millors actors
- La barcelonina Gemma Cuervo és reconeguda pels seus 60 anys de carrera escènica
Il·lusió i esperança van ser les paraules més repetides durant els XXIV dels Premis Max que es van celebrar ahir va al teatre Arriaga de Bilbao. Sota el lema “Tota la ciutat és un escenari”, la cerimònia va reivindicar la importància de la societat civil en la supervivència i el futur de les arts escèniques. En aquest sentit va pronunciar el seu discurs la catalana Mireia Aixalà en rebre el premi a millor actriu pel seu paper de Natàlia a ‘Les tres germanes’, el clàssic d'Anton Txékhov que retrata la decadència de les classes privilegiades a la Rússia rural. Aquest muntatge, dirigit per Julio Manrique, també va ser reconegut com a millor adaptació teatral.
La poma Max de millor actor la va aixecar Joan Carreras pel seu monòleg a ‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’, en la que encarna a un actor que afronta el repte d’interpretar a Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de Shakespeare. Altres catalans premiats van ser Nao Albet i Marcel Borràs, per la direcció escènica d''Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach'. A banda, la companyia badalonina Xirriquiteula Teatre s'ha endut el guardó a millor espectacle familiar per 'Laika'.
Gemma Cuervo, seixanta anys dalt de l'escenari
L’actriu barcelonina Gemma Cuervo va recollir en mans de la seva filla, l'actriu i presentadora Cayetana Guillén-Cuervo, el premi Max d'Honor 2021. Amb el teatre Arriaga dempeus i oferint-li una llarga ovació, Cuervo va pujar a l'escenari "plorant d'amor i d'agraïment" per haver rebut un reconeixement "d'aquesta categoria" a la seva edat.
Coneguda popularment per la seva col·laboració en algunes sèries televisives d'èxit, Gemma Cuervo ha treballat al llarg de més de 60anys de carrera en més d'un centenar d'obres de teatre, una trentena de sèries de televisió i més de 60 pel·lícules. Va ser la gran imatge del mític programa dramàtic de Televisió Espanyola 'Estudi 1'.
‘El bar que se tragó a todos los españoles’, gran triomfadora
Els premis més importants de la nit, però, se'ls va emportar 'El bar que se tragó a todos los españoles', la història d'un capellà navarrès que en 1963 decideix canviar de vida, deixar el sacerdoci, i viatjar als Estats Units per a aprendre anglès i màrqueting. L'obra d'Alfredo Sanzol va guanyar els premis a millor espectacle de teatre, millor autoria teatral i millor disseny d'espai escènic.