Enlaces accesibilidad
Vaga de maquinistes

El quart dia de vaga de Renfe opera el 48% del servei

  • Renfe només ha ofert el 48% del servei de Rodalies

Per
El quart dia de vaga de Renfe amb cancel·lacions i retards a Rodalies

Quarta jornada de vaga a Renfe amb una durada prevista de 24 hores. A aquesta hora, ja s'han cancel·lat 259 trens i només estan oferint servei de Rodalies el 48%. Una nova convocatòria que arriba després que aquest dilluns moure's en tren a Rodalies fos de nou molt complicat. Això, sumat a la pluja va repercutir també en què col·lapsessin les carreteres d'accés a Barcelona bona part del dia.

De nou, les discrepàncies entre el compliment dels serveis mínims entre companyia i sindicats estan marcant les jornades de protesta. La companyia ferroviària declara que els maquinistes no han complert amb els serveis mínims mentre que Semal assegura que els treballadors no han rebut les comunicacions en què s'establien les condicions dels serveis mínims. El sindicat també ha convocat vagues pel dia 7, 8, 11 i 12 d'octubre, coincidint amb el Pont del Pilar.

Segons el portaveu de Renfe Catalunya, Antonio Carmona, confirma que existeix un diàleg entre empresa i treballadors i que no hi hagi vaga el dia 7 d'octubre: "La voluntat sempre ha estat que no hi hagués cap dia de vaga"

Per part del sindicat que ha convocat la vaga insisteixen que "tots els maquinistes que han rebut la carta notificada de serveis mínims s'han presentat a treballar". Semaf denuncia un caos de notificacions i l'empresa és la que ha de donar explicacions sobre per què no han arribat abans aquestes cartes. Aquest dimarts, segons el portaveu, es reunirà el comitè de vaga per negociar. El sindicat de maquinistes Semaf exigeix a la ferroviària que tanqui els expedients oberts durant aquestes jornades a 31 treballadors.