Enlaces accesibilidad
Tecnologia

Whatsapp, Instagram i Facebook es reactiven després de la major caiguda de la seva història

  • La desconnexió va causar pèrdues superiors a 6.000 milions de dòlars
  • Les xarxes no han funcionat durant més de sis hores

Per
Caiguda global de Facebook, WhatsApp i Instagram

Poc després de les 17.40 hores de la tarda d'aquest dilluns,  Instagram, Twitter i Facebook van deixar de funcionar. Segons un comunicat publicat per Facebook a Twitter, que no va experimentar cap caiguda, l’error que va deixar a l’empresa inactiva el va causar un "canvi de configuració defectuós dels servidors".

No sabia què fer

"No sabia què fer", assegura una usuària habitual d'aquestes xarxes. Aquesta va ser una de les sensacions més comunes davant la manca d'interacció social a través d'aquestes plataformes, tot que les percepcions poden ser diferents, moltes vegades en funció de l'edat. "Sincerament, a mi em va donar igual", explica una dona de major edat gairebé ni va ser conscient que passava alguna cosa amb el seu mòbil.

Caiguda global de Facebook, WhatsApp i Instagram

La caiguda de l’empresa de Mark Zuckerberg no només va ser de cara als usuaris, sinó que també va comportar problemes interns com afectacions a "les eines i sistemes interns que s’utilitzen durant les operacions diàries", fet que va complicar el diagnòstic resolució del problema.

Afectacions a escala mundial

Sumant les tres xarxes socials afectades,  més de tres milions i mig d’usuaris es van veure afectats. Això va provocar que la majoria del tràfic d’usuaris a xarxes socials es produís a Twitter a través de hashtags com #WhatsappDown, #FacebookDown i #InstagramDown. Aquesta xarxa social va ser també la principal via de comunicació de Facebook per actualitzar el seu estat.

Es van generar reaccions d'ira i frustració

Les xarxes socials tenen un impacte molt important en la vida diària de molts joves, i una manca d'aquestes tecnologies també. "Es van arribar a generar reaccions d'ira i frustració com que no podien accedir-hi",  descriu la psicòloga Beatriz Gil-Bóveda. En alguns casos, l'a experta apunta que ha arribat a tenir un impacte d'ansietat o estrès en alguns dels usuaris.

Pèrdues multimilionàries

Un cop passada la mitjanit, les xarxes socials propietat de Facebook es van reactivar tot i que a alguns usuaris encara van experimentar problemes fins a la matinada d’avui dimarts. Segons les dades del Bloomer Billonare Index, Zuckerberg va perdre fins a 6.000 milions de dòlars durant les hores en què les seves empreses van deixar de funcionar, fet que el va fer caure una posició a la llista Forbes.