Enlaces accesibilidad
Temporada de bolets

Què cal saber-ne quan anem al bosc?

  • Les últimes pluges han afavorit la proliferació de bolets i estan garantint una bona temporada de bolets

Els experts demanen anar ben equipats i ser respectuosos quan anem al bosc, evitar el malbaratament de bolets i vigilar amb les espècies tòxiques

Per

Comença la temporada de bolets

Qui més qui menys ha anat a plegar bolets o almenys coneix algú que ho ha fet durant aquests últims dies, aprofitant el pont. A les comarques de l'interior es poden trobar ous de reig, i al Pirineu i Prepirineu, camagrocs, rossinyols, ceps, llenegues i rovellons.

Malgrat el dèficit hídric a la costa central, a l'interior i en algunes zones del Pirineu, les últimes pluges han afavorit la proliferació de bolets per molts indrets del territori català, des de la costa fins a la serralada pirinenca. Un fet que està garantint una bona temporada de bolets.

Ara bé, no tothom té un comportament correcte quan va al bosc. Segons Laia Ribas, vicepresidenta de la Societat Catalana de Micologia cal estar informats de la previsió del temps i ser molt respectuosos amb l'entorn: "Això inclou el ser curós amb les espècies que es cullen, com es cullen i el nombre que es recull, i evitar el malbaratament".

Per anar a plegar bolets, també cal anar ben equipats: "És important portar un cistell, una navalla i diverses guies on podem veure una gran varietat de bolets", segons el boletaire Alex Comas. Algunes de les espècies poden ser tòxiques, com per exemple la farinera borda "amanita phalloides", el bolet que provoca més intoxicacions mortals a Catalunya.