Enlaces accesibilidad
A Ripoll

Condemnats a un any de presó els acusats per la mort d'una nena a una piscina

  • Les quatre monitores i el director reconeixen que la petita es va ofegar perquè van "desatendre" les seves funcions

La fiscal i les parts han renunciat a presentar recurs i la sentència ja és ferma

Per
Un any de presó per la mort d'una nena a la piscina de Ripoll

Les monitores i el director de la piscina de Ripoll acusats per la mort d’una nena de quatre anys han estat condemnats a un any de presó per homicidi imprudent. Cap d’ells estarà inhabilitat de les seves funcions ni entrarà a presó, ja que no tenen antecedents penals. Tampoc els inhabilitaran per treballar com a monitors i socorristes o per dirigir les instal·lacions esportives.

“És molt important que els acusats hagin reconegut els fets”

El pare de la nena ha remarcat la importància del fet que els acusats hagin assumit la culpabilitat de l’accident. Aplaudeix també que els acusats hagin acceptat la condemna tot i que considera que haurien d’estar inhabilitats dels seus càrrecs.

Baixes en el personal de la piscina

El 19 de maig de 2017, els alumnes de P4 de l’escola CEIP Pirineus de Campdevànol van acudir a la piscina de Ripoll per realitzar una de les sessions del cus de natació. Segons el quadrant elaborat pel director del centre educatiu, la sessió estava planejada perquè la conduïssin quatre monitores. No obstant això, dues d’elles no van poder assistir i el director de la piscina va decidir cobrir les seves places amb dues altres monitores que també estaven encarregades del socorrisme de les instal·lacions.

Desatenció dels infants

La sessió de natació va tenir lloc a les piscines grans i petites de l’equipament municipal, dividint als alumnes en quatre grups. Tres grups estaven a la piscina petita i un a la piscina gran, aquest darrer grup estava a càrrec d’una monitora que també exercia les funcions de socorrista de la piscina.

Un cop acabada la sessió tots els alumnes es van reunir a la piscina petita per fer deu minuts de joc, durant aquests minuts la socorrista de la piscina petita “se’n va anar sense causa justificada, desatenent personalment la seva doble assignació de funcions”.

Una professora va ser qui es va adonar que faltava la nena

Passats els últims deu minuts de la sessió, les monitores i els infants van abandonar la piscina. Les acusacions sostenen que no es va dur a terme cap registre per comprovar que tots els alumnes havien sortit de la piscina.

No va ser fins que una professora del centre escolar va veure que en el banc on els nens havien deixat les seves pertinences hi havia el barnús i les xancletes de la nena de quatre anys. Les monitores la van trobar inconscient a la piscina i no van poder salvar-li la vida malgrat les tècniques de reanimació.