Enlaces accesibilidad
Serveis de neteja

Barcelona desplegarà informadors a peu de carrer per garantir una ciutat més neta

  • El regidor Eloi Badia ha fet balanç del pla 'Cuidem Barcelona'
  • Ja s’ha fet una quarta part de les actuacions previstes

Per
Personal de neteja de la ciutat de Barcleona
Personal de neteja de la ciutat de Barcleona

L'Ajuntament de Barcelona intensifica els esforços per garantir que la ciutat estigui neta. El regidor d’Emergència climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia ha informat que s’incorporarà informadors a peu de carrer amb dues funcions principals. En primer lloc, donaran a conèixer a la ciutadania les funcions que duen a terme els serveis de neteja i manteniment de la ciutat i paral·lelament també s’encarregaran de demanar col·laboració per mantenir la ciutat neta.

“Anem a bon ritme”

Badia assegura que ja s’han realitzat 25 de les 100 accions previstes a diferents ubicacions de la ciutat. A més, s’han detectat uns altres 250 punts on s’acumula brutícia i on es duran a terme també tasques de neteja.

La importància de l’app ‘Barcelona a la butxaca’

L’Ajuntament manté que està rebent menys queixes que l’any 2019, almenys a través dels canals oficials del mateix consistori. Malgrat tot, Badia reconeix que "això no vol dir que la ciutat no estigui bruta".

Davant la dificultat de poder tenir controlats tots els punts de la ciutat de Barcelona, el regidor ha remarcat la importància de l’aplicació ‘Barcelona a la butxaca’ perquè la ciutadania pugui informar sobre les escenes de brutícia a la ciutat.

El pla ‘Cuidem Barcelona’

Aquesta iniciativa no només contempla la neteja intensa de 100 punts de la ciutat, sinó que va més enllà. Amb un pressupost de 70 milions d’euros, el pla contempla el manteniment i neteja de l’espai públic de 350 punts de la ciutat a partir d’aquest octubre fins al 2023. Cal recordar que a partir del març del 2022, començarà a tenir vigència el nou contracte de neteja, que suposarà un 10% del pressupost municipal i un increment del personal de neteja.

Pel que fa a les actuacions previstes per als pròxims sis mesos, es contempla la neteja d’emplaçaments de la ciutat d’ús intensiu i la posada al dia en el manteniment de la ciutat, neteja de pintades i retirada d’adhesius i xiclets a diversos barris de la ciutat com l'Eixample, Ciutat Vella, Horta- Guinardó, Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí.