Alimentació sostenible al Gastronòmic Fòrum de Barcelona
- L'edició del 2021 se celebra del 18 al 20 d'octubre a la Fira de Barcelona
- Un esdeveniment únic on es donen a conèixer les últimes tendències del sector
- Punt de trobada per les empreses del sector que busquin camins cap a la recuperació
Acaba el Gastronòmic Fòrum, una fira que ha estat el punt de retrobament del sector de la restauració, després d'any i mig de restriccions per la pandèmia. Una edició on s'han presentat productes que seran tendència, sense renunciar a la sostenibilitat, que ha estat l'eix central d'aquesta edició.
Novetats de l'edició
Enguany Barcelona és la Capital Mundial per l'Alimentació Sostenible. Per aquest motiu, el saló amplia el format habitual amb expositors i visitants procedents de la fira Alimentaria. L'esdeveniment acull des d'empreses líders del sector foodservice, equipament, serveis i distribució, fins a petits productors del sector primari i de l'artesania alimentària.
Gastronòmic Fòrum està treballant també, per a afegir al seu tradicional format presencial noves propostes digitals que permetran accedir a un mercat més ampli tal i com ha explicat al Cafè d'Idees el codirector del certamen, Pep Palau.
Els cuiners més prestigiosos
Un esdeveniment únic on es donaran a conèixer les últimes tendències del sector. Com sempre, els cuiners més prestigiosos, sommeliers i professionals de la gastronomia conformaran un espectacular programa d'activitats amb sessions de cuina en directe, tastos, premis i concursos.
Fins al moment l'organització ha confirmat que hi seran Joan Roca, d'El Celler de Can Roca; Ángel León, d'A Ponent; i Norbert Niedekofler, xef fundador de la xarxa Cook the Muntain, alguns dels convidats. En aquesta edició també hi haurà un àmbit dedicat als còctels.
Premi al millor cuiner del 2021
A través de diversos premis i concursos Gastronòmic Fòrum Barcelona reconeixerà al millor cuiner de l'any amb el Premi Cuiner 2021; la trajectòria professional de xefs, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana amb els Premis Josep Mercader; el millor cuiner de postres de restaurant amb el guardó 'The Best Dessert'; el millor Panetone Artesà d'Espanya, el Plat Favorit dels Catalans i la millor innovació en gastronomia en diverses categories amb els Premis InnoFòrum.
Punt de trobada d'empreses del sector
L'organització està convençuda que l'edició serà "el referent d'aquest any per a la indústria de l'alimentació i la gastronomia de país". Al mateix temps, el saló pretén ser el "punt de trobada" on les empreses del sector busquin noves oportunitats i camins cap a la recuperació després d'estar "fortament colpejats" per la crisi derivada de la pandèmia.
Expansió a nous mercats
A més, en aquesta pròxima edició es potencia la presència d'empreses i visitants de tota Espanya i es promou la participació dels mercats internacionals més pròxims.