Enlaces accesibilidad
Control de plagues

Lleida activa un pla de xoc contra les rates només en llocs puntuals

  • Els veïns denuncien que les actuacions de l’ajuntament són insuficients
  • Les queixes per l’augment de rosegadors van començar a l’agost

Per
Augment del nombre de rates a Lleida

Durant els darrers mesos, els veïns de Lleida han notat un notable increment del nombre de rates arreu de la ciutat i han notificat el seu malestar a l’Ajuntament per tal de revertir aquesta situació. Per aquest motiu, el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Joan Ramon Castro, ha anunciat que s’aplicarà un pla de xoc per pal·liar aquesta plaga però només en punts concrets de la ciutat.

La pandèmia i les botellades com a factors influents

Durant el confinament, la presència de ciutadans als carrers de Lleida es va reduir dràsticament i les diferents restriccions durant els següents mesos van mantenir la poca activitat urbana. Segons el regidor d’urbanisme, els mesos de la pandèmia han contribuït a la pèrdua de por i proliferació d’aquests animals arreu de la ciutat. En la mateixa línia, el president de l’Associació Veïnal de Lleida, Toni Baró, ha atribuït part de la culpa de la plaga a la brutícia que ha generat a la ciutat l’increment del nombre de botellades.

Diverses ubicacions afectades

Algunes de les zones on aquests animals han augmentat són espais públics de la ciutat on acostumen a passar un gran nombre de persones cada dia com els barris propers al riu Segre i els entorns de la Universitat de Lleida. L’Ajuntament ha informat que es posaran caixes-trampa a alguns punts de la ciutat per capturar aquests animals. No obstant això, aquesta mesura només s’aplicarà a punts poc concorreguts de la ciutat per motius de seguretat.

“No és suficient”

Anteriorment, l’Ajuntament aplicava mesures contra les plagues de rates només en llocs puntuals on els veïns havien denunciat la seva presència. Ara bé, l’Associació Veïnal de Lleida adverteix que aquesta mesura no és suficient i demanen un augment de les actuacions i de la seva efectivitat.