Enlaces accesibilidad
Dijous 21 d'octubre

El llenguatge meteorològic a debat en unes jornades de TERMCAT

  • Aquest dijous al mati es reflexionarà sobre els reptes terminològics en meteorologia en unes jornades a l'Institut d'Estudis Catalans
  • La meteorològa de RTVE Catalunya, Sònia Papell, formarà part de la taula de debat del programa organitzat per TERMCAT

Per

Cartell de les jornades "Al cel i a la terra, termes pertot"
Cartell de les jornades "Al cel i a la terra, termes pertot"

Granís, cap de fibló, plugim o cabretes són alguns dels termes que habitualment dones i homes del temps utilitzem a l'hora de fer una previsió del temps. Fins i tot, darrerament també hem introduït conceptes com ciclogènesi explosiva, borrasca explosiva, medicane o cúpula de calor. Ara bé, fem servir de forma adequada aquestes paraules? Per debatre la terminologia de la meteorologia i la crisi climàtica, s'ha organitzat una jornada organitzada pel TERMCAT.

Amb el títol "Al cel i a la terra, termes pertot", l'edició d'enguany emmarcada en el cicle anual d'Espais Terminològics se celebrarà aquest matí de dijous 21 d'octubre a l'Institut d'Estudis Catalansdijous 21 d'octubre a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona.

La terminologia de la meteorologia que s'ha utilitzat durant els últims anys ha estat i és d'interès per moltes persones, tant pels experts com pels teleespectadors del temps, ja que la crisi climàtica i les notícies relacionades amb els factors ambientals tenen una repercussió absolutament general.

Sònia Papell, present a la taula de debat

El programa preveu una taula rodona que servirà per posar a debat els reptes de la divulgació del coneixement i la terminologia que els meteoròlegs utilitzen en els mitjans de comunicació del territori. La meteoròloga de RTVE Catalunya, Sònia Papell, serà protagonista d'aquesta taula rodona, juntament amb Mònica Usart, meteoròloga de RAC1; i Tomàs Molina, meteoròleg de TV3.

Prèviament, les jornades també comptaran amb la intervenció d'experts reconeguts del sector, tant de l'àmbit universitari com d'una institució de referència com és el Servei Meteorològic de Catalunya.

Si us interessa la meteorologia i les particularitats del llenguatge d'aquest àmbit, podeu assistir a l'acte amb inscripció prèvia. A més, si no podeu anar-hi, podreu seguir les jornades a través de canal de YouTube.