Enlaces accesibilidad
Extra #EfecteCollins!

Principi de Suu

Notícia  Efecte Collins  
  • La cantant repassa la seva curta però intensa carrera
  • El documental complet sobre els seus inicis, llocs que l'han marcat i amics que l'han influït
  • No et perdis el programa sencer a RTVE Play amb el directe des de la Sala Razzmatazz

Per
Documental Principi de Suu a Efecte Collins

L’artista barcelonina està recuperant concerts endarrerits del seu darrer treball “Ventura” mentre treballa en el que serà el seu tercer disc. La podrem veure en un directe des de una de la sala Razmatazz Dijous a les 18:15h i dissabte a les 14:30h a La 2 a RTVE Catalunya.

Amb només dos àlbums a les seves esquenes ("Natural" 2018 i "Ventura" 2020) i amb prou feines 21 anys, SUU és una artista que fa que et preguntis fins on pot arribar.

Al documental Efecte Collins comencem retornant sobre les seves passes musicals al barri de Gràcia, concretament a la Plaça del Sol on passeja amb la seva amiga Elena mentre li explica con el seu amor per la música s’anava consolidant entre rotllanes de gent que seia al terra per cantar cançons de tota mena.

Suu a la Plaça del Sol

Suu plaça del sol documental RTVE CATALUNYA

Quan la Suu es va decidir a enregistrar les seves cançons va començar a fer-ho per les xarxes socials i sense cap expectativa. La resposta va ser tan bona que el següent pas ja va ser enregistrar un disc.

A la Rambla del Poblenou, la Suu es retroba amb en Marc Ros de la banda Sidonie. Tot i la diferencia generacional entre els dos artistes, sempre han tingut una sintonia meravellosa des del dia que es van conèixer. La Suu comenta amb el Marc l’actualitat musical mentre explica que, quan va començar, el més difícil era que artistes reconeguts que la prenguessin seriosament.

Ser tan jove i a sobre venir de les xarxes socials, va generar cert escepticisme vers la Suu a segons quins entorns. Però ella sempre ha estat molt franca en tot el que feia i no s’ha deixat intimidar mai, per això només tres anys després d’haver arrencat com a professional, ja és un nom ben reconegut dins del nostre panorama musical.

Per acabar ens trobem amb la Suu en un dels moments més íntims per una artista com ella: la composició. A l’aixopluc d’un paratge silenciós, la Suu només necessita calma i el seu Ukelele per poder escriure nous “temazos” que anirà afegint a la seva ja nodrida llista.

Suu composa en silenci
Suu composa

Suu composant RTVE Catalunya