Enlaces accesibilidad
Criminalitat

La delinqüencia a Manresa es converteix 'un problema constant'

  • L’Ajuntament ha anunciat mesures per revertir la situació
  • S'atribueix aquest increment de la delinqüència a la pressió de Barcelona 'per expulsar aquestes problemàtiques de la ciutat'

Per
Manresa reconeix que la inseguretat s'ha convertit en "un problema constant" a la ciutat

La sensació d’inseguretat i els delictes s’han incrementat a Manresa des del final de l’estiu. En les últimes setmanes s'han produït a la capital del Bages tres apunyalaments, un d’ells mortal. Per aquesta raó, l'alcalde Marc Aloy ha afirmat que la inseguretat és un problema constant a la ciutat.

Al Jesús l'han atracat dues vegades a la botiga, al carrer del Born, en ple centre de Manresa. La primera la va denunciar, però la segona ja no perquè l'atracador era la mateixa persona. "És una pèrdua de temps i no serveix per a res", explica. Des de l'estiu, han crescut els delictes i la sensació d'inseguretat entre veïns i botiguers de Manresa.

Delinqüents a la ciutat

L'Ajuntament atribueix aquest increment a la crisi migratòria, l'econòmica i la pressió de Barcelona, que ha traslladat els delinqüents a la ciutat. En aquest sentit, reconeix que la situació s'ha convertit en un "problema constant" als carrers i, per això, ha anunciat mesures per revertir la situació.

Al carrer del Born alguns comerciants han avançat l'hora de tancar al vespre i intenten sortir al mateix temps per evitar anar sol pel carrer amb la recaptació del dia. És un exemple de com els afecta la inseguretat en el seu dia a dia. El nombre de delictes i la sensació d'inseguretat ha crescut a la capital del Bages en els darrers mesos. Sobretot, des de l'estiu. En les últimes tres setmanes, s'han produït tres apunyalaments a la ciutat. Un d'ells, mortal. 

Permissivitat judicial

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, són per conflictes entre bandes per tenir el control del mercat de la droga. Però els delictes més freqüents són petits robatoris, furts i estrebades, que es produeixen a qualsevol hora del dia i en diversos llocs de la ciutat. "El problema és que el circuit no es tanca, trobem les persones, les tenim identificades, les detenim, però després, en l'àmbit judicial, hi ha una permissivitat que ens juga en contra. Els detenim fins a 40 vegades, però l'endemà són fora", lamenta Calmet.

Mesures per revertir la situació

Per tal d'intentar revertir la situació, l'Ajuntament ha anunciat una desena de mesures com la instal•lació de dotze càmeres de videovigilància en diversos punts de la ciutat, més presència policial, o el reforç de projectes socials. A més, aquest divendres hi ha prevista una reunió de treball amb el conseller d'Interior, Ignasi Elena, de qui l'Ajuntament espera que aporti solucions sobre la taula.