Enlaces accesibilidad
Pressupostos de l'Estat

ERC comença a negociar amb la Moncloa amenaçant amb una esmena a la totalitat

  • Els republicans exigeixen el compliment dels acords previs i la protecció del català a la llei audiovisual
  • Junts i Esquerra exigeixen quotes a plataformes com Netflix

Per
ERC amenaça amb l'esmena a la totalitat dels comptes de l'Estat

ERC ha encetat formalment els contactes amb l'executiu de Sánchez per a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Els republicans insisteixen que no descarten presentar una esmena a la totalitat dels comptes si no es garanteix l'execució de les inversions i no es protegeix el català a la llei audiovisual amb quotes i percentatges de doblatge.

La secretaria general d’Esquerra, Marta Vilalta, ha exigit una reunió per “fer inventari” del que s’ha complert, tal com ja va advertir la setmana passada el mateix president català, Pere Aragonès.

El català a les plataformes com Netflix

Divendres acaba el termini per fer-ho, però Junts ja té l'esmena redactada. Decidiran si la presenten fins dijous, en una executiva extraordinària. Entre les condicions que situen sobre la taula també hi ha la protecció del català a les plataformes com Netflix.

Els comuns defensen la possibilitat de crear una comissió de seguiment a la taula bilateral que asseguri el compliment de l’execució pressupostaria per part de l’Estat a Catalunya.

Els pressupostos de la Generalitat a l'aire

Mentrestant, a Catalunya la CUP alerta al Govern que les negociacions pels pressupostos catalans no van bé. La diputada Eulàlia Reguant referma al Cafè d’Idees que rebutjaran els comptes si no recullen els acords d'investidura. "No donàvem dos anys al Govern perquè fes el que considerés", ha advertit. La diputada qualifica l'executiu català de govern "Frankenstein" i reclama avançar en la redistribució de la riquesa, donat que després de la pandèmia les desigualtats han augmentat.

El líder del PSC, Salvador Illa, per la seva banda, insisteix a oferir el suport dels socialistes al president Aragonès i li demana que presenti els comptes com més aviat millor.