Enlaces accesibilidad
Metges de Catalunya

Un de cada tres metges pateix 'burnout'

  • Un de cada tres professionals mèdics està cremat per la feina, segons un estudi del sindicat
  • Metges de Catalunya demana als facultatius que deixin de fer hores extra el 2022

Per
Metges de Catalunya denuncia que molts professionals fan jornades de més de 60 h

Esgotats, cremats i desmotivats. Així han deixat als metges les retalledes i la pandèmia. Un de cada tres pateix 'burnout', és a dir, està cremat per la feina. Així ho mostra un estudi del sindicat Metges de Catalunya, a partir d'una mostra de 2.716 enquestes a facultatius afiliats a l'organització que treballen en centres públics i concertats, realitzades entre el maig i el juny d'aquest any.

Cansament emocional

El 70% va manifestar que pateix cansament emocional; el 61,5%, una actitud de distanciament del treball i el 44%, manca de realització personal.

En la presentació dels resultats, aquest dijous, el secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, ha afirmat que l'administració ha "institucionalitzat" i "cronificat" el sobreesforç i ha anunciat que en les setmanes vinents demanaran als metges que deixin de fer hores extra el 2022.

Més de 60 h setmanals

Des de fa sis anys, els metges de primària i hospitals estan superant amb escreix les 2.187 hores l'any que estableix com a màxim la legislació europea. Segons Metges de Catalunya molts facultatius treballen més de 3.000 hores, el que vol dir jornades de 60, 80 i fins i tot 100 hores setmanals,  perquè segons Salut no hi ha prou personal.