Enlaces accesibilidad
Trastorn de l'Espectre Autista

L'única unitat a Espanya d'hospitalització per menors amb TEA es troba a Terrassa

  • L'objectiu és tractar els pacients de manera multidisciplinar i que puguin portar una vida dins d'un entorn familiar
  • A Catalunya, 1 de cada 81 persones tenen autisme. Un trastorn que cada vegada es diagnostica més entre menors

Per
L'única unitat a Espanya d'hospitalització per menors amb TEA es troba a Terrassa

La primera i única unitat d'hospitalització per a nens i adolescents amb trastorns de l'espectre autista (TEA) a Espanya es troba a l'Hospital Mútua Terrassa (Vallès Occidental). Aquesta permet que els pares convisquin amb els pacients en un entorn on es trobin com a casa.

Tots els tractats han presentat una millora

Es va posar en funcionament l'estiu passat gràcies al seu enorme esforç i convenciment i amb la voluntat de prestar tractament integral als nens i adolescents amb TEA que no han respost a tractaments previs. En el transcurs d'aquest període, s'han atès a 50 pacients amb una mitjana d'edat de 13 anys, 107 dies d'estada mitjana i amb una llista d'espera de prop de 40 famílies de tota Espanya.

El balanç d'aquest primer any és molt positiu i el 100% de les persones tractades han presentat múltiples millores a nivell funcional i de qualitat de vida gràcies a la innovadora metodologia d'intervenció.

Motius d'ingrés

El motiu més freqüent d'ingrés és un elevat nivell d'agressivitat, dificultats de conducta i un desbordament familiar que porta a les famílies al límit de la desesperació. Per això, el nen i la família són el centre al voltant del qual gira el projecte i participen conjuntament en tot el procés terapèutic, pernoctant i convivint dia i nit.

A Catalunya, 1 de cada 81 persones tenen autisme. Un trastorn que cada vegada es diagnostica més entre menors.