Enlaces accesibilidad
Decàleg de propostes

Barcelona Global reclama recuperar un turisme de qualitat i descentralitzat

  • L’entitat demana seguretat jurídica i lamenta que el debat sobre l'ampliació del Prat es tanqués “en fals"
  • L’associació destaca la importància de fer de Barcelona un “referent” en turisme sostenible
  • També ha reclamat recuperar un centre de la ciutat “dinàmic i actiu”

Per
Barcelona presenta un decàleg de propostes per recuperar un turisme de qualitat | Laura Monill

Barcelona Global ha presentat aquest dimecres un decàleg de propostes per recuperar un turisme “de qualitat, sostenible i competitiu que esdevingui motor tractor de l’economia del talent”.

L’associació ha destacat la importància de la “qualitat” de la destinació per fer de Barcelona un “referent” en turisme sostenible, centrat en l’espai públic, la seguretat, la neteja i l’ús de la tecnologia.

Seguretat jurídica

En aquest context, Barcelona Global ha reclamat una administració “facilitadora, activa i dinàmica” que garanteixi seguretat jurídica al sector i als inversors i promogui una oferta de qualitat en totes les dimensions del turisme de Barcelona.

Flexibilització del PEUAT

En concret, l’associació ha reclamat una flexibilització del PEUAT per construir hotels “emblemàtics” en edificis protegits al centre de la ciutat, així com la possibilitat de millorar els immobles sense “perdre” habitacions. L’entitat també ha demanat ampliar els horaris comercials al diumenge i mantenir el “rigor” en l’allotjament en pisos turístics ubicats en blocs sencers.

Millor disseny dels ajuts

Per altra banda, l'associació ha reclamat un millor disseny dels ajuts al sector per poder fer front al deute generat durant la pandèmia i “ajustar” elements dels crèdits ICO perquè el sector continuï sent “emprenedor i potent”. L’associació ha criticat la “manca d’empatia” per part de l’administració durant la crisi i ha lamentat que les ajudes s’hagin “limitat” a crèdits i avals ICO.

Hub aeroportuari

Un altre dels elements fonamentals per a l’entitat és la “necessitat” de prioritzar els creuers amb inici i final a la capital catalana i convertir Barcelona en un ‘hub’ aeroportuari intercontinental. “No és només important per al turisme, sinó sobretot també per a l’economia del talent”, ha assegurat el director general de l'entitat, Mateu Hernández.

El directiu ha lamentat que el debat sobre l’ampliació de la infraestructura es tanqués “en fals” el passat mes de setembre i ha assegurat que Barcelona Global continuarà treballant per trobar una solució “com més aviat possible”.

“Si Barcelona té connexions aèries amb Nova York, San Francisco o Singapur, no només s'afavoreix l’atracció d’inversió, sinó també de recercadors”, ha manifestat Hernández.

Importància de la cultura

En aquest sentit, l’entitat també ha defensat la importància de prioritzar la cultura com un “factor clau” en la creació d’oferta de “qualitat”. Per fer-ho, ha proposat posar en valor l’oferta existent a escala internacional i generar una nova activitat cultural a partir d’eixos com els circuits internacionals, la música, la digitalització o el coneixement.

Per altra banda, l’associació també ha reclamat recuperar un centre de la ciutat “dinàmic i actiu”, amb reformes a la Rambla, la Via Laietana, la Ciutadella, el Paral·lel i Montjuïc.