Enlaces accesibilidad
7 de novembre

L'10 Sud inaugura tres noves estacions

  • Amb les noves incorporacions la línia sumarà 11 parades
  • L’obra forma part de la inversió de 950 milions d’euros que la Generalitat va destinar per completar l’L9/L10.

Per
Estació de ZAL/ Riu Vell
Estació de ZAL/ Riu Vell

La línia L10 de metro amplia la seva capacitat amb tres noves estacions. El 7 de novembre s'inauguren Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i ZAL/Riu Vell. Després que una incidència amb el sistema de frenada impedís la inauguració prevista l’abril de 2021, l’10 Sud passarà a comptar amb 11 estacions en els pròxims dies.

Les noves estacions s’eleven per la superfície al llarg de 3 quilòmetres a través del carrer A de la Zona Franca. La principal funció de les tres noves estacions serà donar servei a la Zona Franca industrial.

L’obra completa d’aquestes estacions, que es preveu que registrin més d’un milió de viatges a l’any, ha suposat una inversió de 120 milions d’euros. Aquest pressupost s’emmarca dins dels 950 milions d’euros que el Govern de la Generalitat va destinar per completar l’L9/L10.

Plànol metro L9/L10

Plànol metro L9/L10 TMB

Endarreriment de sis mesos

El període de proves va començar el març del 2021, quan la Generalitat va notificar que l’obra havia estat finalitzada. No obstant això, un problema en el sistema de frenada dels combois, que circulen sense conductor, va provocar que les portes dels vagons no coincidissin amb les de l’andana. Per aquest motiu, el període de proves es va allargar i la inauguració final de l’obra s’ha vist endarrerida més de sis mesos.