Enlaces accesibilidad
Parlament

Aragonès insisteix amb el pacte d'investidura per aprovar els pressupostos

Per
Pere Aragonès aposta al Parlament per la CUP per aprovar els pressupostos

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no se surt del guió. Durant la sessió de control al Parlament, ha confirmat la intenció d'aprovar els pressupostos a la reunió de l'executiu del 9 de novembre. A partir d'aquí, ha insistit que la seva "prioritat" segueix sent que els comptes catalans surtin endavant amb els mateixos suports de la seva investidura, ERC, JxCat i la CUP.

Aragonès apel·la a la Cup per aprovar els pressupostos | Laura Herrero

Aragonès ha apel·lat a aquests grups a secundar-los i ha advertit que “la prioritat ha de ser consolidar el programa d'investidura perquè seran uns Pressupostos en clau transformadora".

El president català ha contestat a la cambra catalana l’oferta que li ha llençat la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, per assolir un acord que afecti tant els pressupostos de la Generalitat com els estatals i els municipals. Aragonès ha recordat als comuns que "evidentment si són uns Pressupostos tan bons que reben el suport d'altres grups de la Cambra, benvinguts”.

La CUP posa el focus a Madrid

Tampoc la CUP mou fitxa i segueix donant mostres de malestar sobre les negociacions dels comptes. La líder de la CUP en el Parlament, Dolors Sabater, ha retret a Aragonès que ERC hagi descartat presentar una esmena a la totalitatals pressupostos generals de l’Estat quan no s'han complert els compromisos previstos en l'anterior acord de comptes estatals que els republicans van avalar. "No li sembla una autèntica presa de pèl negociar amb el PSOE sobre la base dels incompliments dels acords del Pressupost de 2021?", ha qüestionat

Pugna amb Illa pel català

Esquerra, mentrestant fa bandera de blindar el català a la llei audiovisual estatal. En aquest àmbit el PSC contraataca per boca del seu líder, Salvador Illa, posant sobre la taula el compliment de la llei catalana del cinema. Illa ha denunciat que només és dobla un 3% del que arriba als cinemes al català, mentre que la llei obliga al 25% i ha denunciat que “en la darrera dècada no s’ha fet res” per fer que es compleixi la llei.

Aragonès ha respost Illa advertint que el principal problema del doblatge al català és la resistència de les grans Majors i ha convidat a l’Estat a acompanyar-los per pressionar les productores en la defensa del català.