Enlaces accesibilidad
Criminalitat

Els Mossos detenen a tres persones per robatoris amb força a clubs de pàdel, golf i tenis

  • Els detinguts tenen entre 28 i 43 anys
  • Es van trobar 8.000 € en efectiu i objectes per un valor de 4.000 €

Per
Robatoris en centres esportius
Robatoris en centres esportius

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones romaneses d’entre 28 i 43 anys per estar relacionats, presumptament, amb nou robatoris amb força en centres esportius ubicats en zones aïllades de nuclis urbans. Els suposats autors actuaven bàsicament en clubs de pàdel, golf i tenis de les comarques del Baix Llobregat, Maresme, baix Empordà, Osona i Baix Camp.

Com cometien els robatoris

Un cop accedien a l’interior dels centres esportius durant la nit, els criminals sostreien els diners en efectiu que trobaven dins el recinte. La majoria provenien de la recaptació de les màquines de venda automàtica i els productes d’exposició. A continuació, s’amagaven a l’interior del seu vehicle o en una zona boscosa fins a la matinada. Un cop s’iniciava l’activitat quotidiana, aprofitaven l’augment de desplaçaments per esquivar els controls policials.

Inici de la investigació

Un seguit de coincidències entre diferents robatoris van fer sospitar als Mossos que un grup criminal estigués actuant en diferents centres esportius. La matinada del 4 de novembre, amb suficients indicis per atribuir l’autoria dels fets als presumptes autors, es va muntar un operatiu per detenir-los a la comarca del Maresme.

Detenció dels acusats

La detenció es va produir la mateixa matinada del 4 de novembre, quan els criminals van abandonar un club de pàdel d’Alella on havien comès un robatori. Els Mossos els van perseguir fins al seu domicili, on els van detenir. Posteriorment, es va realitzar una entrada i perquisició del domicili. A l’interior s’hi van trobar objectes i peces de roba valorats en 4.000 € i diners en efectiu per un valor de 8.000 €.

Els detinguts van passar el passat 6 de novembre a disposició judicial. Es va decretar la seva llibertat amb càrrecs i l’obligació d’haver-se de presentar personalment davant del jutjat quinzenalment.